facebook

Депутат-педофіл 14 років «полював» на дітей

Ексдепутата Сєверодонецької міської ради (VI скликання) Володимира Живагу засуджено до 15 років позбавлення волі за зґвалтування та розбещення дітей у Луганській області.

Ще у 2012 році його оголосили в розшук, проте затримали злочинця через 5 років у Києві – він працював під документами померлого в РФ брата. Під час суду стало відомо, що педофіла могли зупинити набагато раніше, пише Obozrevatel.

Переховувався від розшуку п’ять років

Уперше депутата затримали у 2012 році – правоохоронці застукали його вдома з маленькою дівчинкою, а на комп’ютері Володимира Живаги виявився великий архів фото- і відеоматеріалів із дітьми.

Однак зловмисника випустили під підписку про невиїзд, чим він і скористався, відразу ж поїхавши до Києва. Там спокійно жив і працював до 2017 року, незважаючи на те, що його оголосили в розшук, зокрема міжнародний. Виявилося, що Живага видавав себе за померлого в Росії молодшого брата.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але педофіл не залишився безкарним лише завдяки тому, що у 2017 році потрапив у поле зору співробітників Департаменту захисту економіки Нацполіції в іншій справі.

Першою була племінниця

У матеріалах справи фігурують шість постраждалих дівчаток віком від 6 до 14 років. Наймолодша була племінницею дружини Володимира.

Перший доведений «епізод» стався у 2006 році, коли дитина з мамою приїхали погостювати в заміському будинку, де жили її тітка з чоловіком. Живага не втримався, під приводом прибирання в лазні покликав дитину, умовив роздягнутися, торкатися і себе, і його статевих органів, а весь процес фотографував.

Також він переконав дівчинку не розповідати нічого батькам, мовляв, «нехай це залишиться нашим секретом».

Судячи з усього, була перерва в «спілкуванн» з дитиною – у матеріалах справи далі йдеться про події вже 2010 року. Якось навесні Живага приїхав до сєверодонецької школи, де навчалася дівчинка, і умовив поїхати з ним подивитися мультфільми, кіно, пограти в розважальні комп’ютерні ігри і т. д. Але вдома ввімкнув 10-річній племінниці порнофільми. Потім фотографував її без одягу, змушував торкатись його.

Але цього педофілу виявилося мало. Того ж року він вирішив, що пора «по-дорослому» – і зґвалтував дитину неприродним способом. Після цього було ще кілька «зустрічей», коли дядько-депутат примушував її «зайнятися коханням». За фактом – знову ґвалтував.

У кінці 2010-го або на початку 2011 року дівчинка розповіла матері про все. Жінка звернулася в поліцію, приходили психологи, спілкувалися, запитували про те, що відбулося. Однак це нічим не закінчилося.

Нагадаємо, тоді Живага був чинним депутатом і продовжував розбещувати й ґвалтувати дітей.

Метод батога і пряника

Більшість педофілів – прекрасні психологи. Вони вміють знайти підхід до дітей, поспівчувати в потрібний момент і таким чином увійти в довіру. Злочинець діяв так само.

Крім того, давав гроші та привчав дівчаток до алкоголю (діти пили коньяк і пиво), а потім ґвалтував їх. Деяким розповідав про «жахи першого сексу» й переконував, що вже він-то зробить усе безболісно. Умовляв привести подругу, погрожував, що зустрінеться зі сестричкою, вміло та цинічно ламав психіку.

Постраждалі у своїх свідченнях розповідали про те, що не могли покинути його заміський будинок самостійно через віддаленість місцевості та наявність собаки на території. Якщо Живага відлучався, то свою кавказьку вівчарку завжди спускав із прив’язі.

Також жертви не розповідали нічого батькам, щоб не зруйнувати відносини й не бути покараними.

Заміжня за педофілом

На судовому засіданні жінка розповіла, що познайомилася з майбутнім чоловіком, коли їй було 15 років, а йому 26. Познайомилися в кафе, на дискотеці, куди Живага приїжджав щовечора.

Вона вагітніла, але чоловік не хотів дітей. Згодом депутат придбав будинок у смт Метьолкіне, де стали жити разом, але офіційно шлюб не реєстрували.

Жінка вважала, що Володимир хвилюється за своє майно, але все ж завагітніла й народила сина. Тоді між ними вже були складнощі, статеві відносини повністю припинилися після пологів. Живага говорив, що в нього якісь «проблеми інтимного характеру».

Коли жили в Метьолкіному, до них приходила дівчинка, він усе говорив, яка вона гарненька та біленька. Згодом у домашньому комп’ютері жінка почала знаходити фотографії малолітніх дітей у лісі поруч із машинами, які він часто міняв.

Після першого випадку з племінницею дружина не повірила, що чоловік міг розбещувати дитину. Потім знайшла його листування в соцмережі «Вконтакте» та нові фото, проте той викрутився. Мовляв, дівчатка самі пишуть і знайомляться, а він «наставляє їх на життєвому шляху».

Потім фактів стало більше, а якось дружина застала, як Володимир цілується з молоденькою офіціанткою в місцевому кафе, і подала на розлучення. Однак немає даних про те, що вона зверталася в поліцію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Депутат-педофіл 14 років «полював» на дітей