facebook

З вас штраф 80 тисяч: за що каратимуть українців підвищеними штрафами у квітні

З 1 січня в Україні зросли мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. У зв’язку з цим підвищилися й інші виплати та показники, серед яких штрафи.

За чинним законодавством України, роботодавець, який наймає працівників, має укласти трудовий договір та сплачувати за кожного податки. В інакшому випадку йому загрожує штраф. В новому році сума покарання за незадекларовану працю підвищилася. Про нові розміри штрафів розповіли в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області.

“Юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі вчинення порушень законодавства про працю, що передбачено ст. 265 КЗпП” – нагадали у відомстві.

Для розрахунку точної суми покарання беруть мінімальну зарплату. Оскільки в 2024 році її підвищення відбудеться в два етапи, то відповідно розміри штрафів збільшаться.

Які суми штрафів
За кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, застосовуватимуть штраф у 10 кратному розмірі “мінімалки”. Тобто, з 1 січня це 71 000 гривень, а вже з квітня штраф збільшиться до 80 000 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для ФОП-ів, які є платниками єдиного податку першої-третьої груп, застосовується попередження.

За що каратимуть
за працівника, з яким не укладено трудового договору,
оформлення працівника на неповний робочий час або нефіксованим графіком (вказаному в договорі), який виконує роботу протягом всього робочого дня
виплата зарплати без сплати податків та єдиного соціального внеску.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З вас штраф 80 тисяч: за що каратимуть українців підвищеними штрафами у квітні