facebook

“З 1 квітня пенсія зміниться у цих 65-річних українців”: пенсіонери чекають на радикальні зміни

Уряд анонсував підвищення мінімальних зарплат в Україні. Це станеться 1 квітня. Повідомляється, що “мінімалка” буде збільшена до 8 тисяч грн, зараз вона становить 7,1 тисячі грн.

Як інформує “biz.today.ua”, експерти зазначають, що зростання мінімальної зарплати не встигає за зростанням споживчих цін, проте кажуть, що сам факт її збільшення – позитивний сигнал як для економіки в цілому, так і для ринку праці зокрема.

На момент початку повномасштабного російського вторгнення мінімальна зарплата в Україні становила 6500 грн. При цьому інфляція за два роки знецінила національну валюту майже на третину.

Проте ситуацію вдалося стабілізувати. Минулого року інфляція в Україні становила 5,1%, що з огляду на обставини економісти називають прийнятним результатом.

Одночасно із мінімальною зарплатою зросте єдина соціальна виплата для приватних підприємців. Вона збільшиться із 1562 до 1760 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також підвищення “мінімалки” позначиться на пенсіях українців віком від 65 років, які виконали норми за стажем. Оскільки вони отримують пенсію у розмірі 40% від мінімальної заробітної плати, з 1 квітня вона збільшиться з 2840 до 3200 грн.

Нагадаємо, 1 березня в Україні проіндексували пенсії. За даними міністерства соціальної політики, середній розмір надбавки до пенсії українців становитиме 322 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“З 1 квітня пенсія зміниться у цих 65-річних українців”: пенсіонери чекають на радикальні зміни