facebook

Бідні водії, шукайте 40 тисяч: через потепління українцям почнуть виписувати величезні штрафи

Подробиці

Українців попередили про великі штрафи
Як ми вже писали раніше, що в Україні водії мопедів стикаються із змінами в законодавстві, які можуть призвести до значних фінансових втрат та втрати права керування на тривалий термін. Докладно про це йдеться у матеріалі “Стіна”.

Один із прикладів стосується водія мопеда, якому суд нарахував штраф у розмірі 40 800 гривень та позбавив права водіння на 5 років. Ця серйозна кара була використана через те, що водій керував мопедом без відповідної категорії посвідчення водія “А1”. Слід зазначити, що реєстрація мопеда обов’язкова, незалежно від того, рухається він місцевими або державними дорогами.

Управління мопедом передбачає наявність спеціальної водійської категорії “А1”. Водії, які мають категорії “В”, “С” або навіть “А”, не мають права керувати мопедом. Якщо водій не ознайомлений із цим законом, йому загрожують серйозні штрафи та втрата права керувати мопедом.

Згідно зі статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування мопедом без категорії “А1” передбачено штраф у розмірі 3400 гривень. У разі повторного порушення цього правила протягом року згідно з пунктом 5 цієї статті водієві загрожує штраф у розмірі 40 800 гривень, а також позбавлення права керувати транспортним засобом строком від 5 до 7 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ці нові правила мають забезпечити безпеку на дорогах та відповідну кваліфікацію водіїв мопедів. Водії повинні усвідомлювати вимоги закону та неухильно дотримуватися їх, щоб уникнути неприємних наслідків та зберегти свої права керування транспортним засобом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Бідні водії, шукайте 40 тисяч: через потепління українцям почнуть виписувати величезні штрафи