facebook

У школах вводять позапланові перевірки: до чого готуватися дітям та батькам

Подробиці

В навчальних закладах проведуть позапланові перевірки
Державна служба якості освіти отримала дозвіл на здійснення позапланових перевірок у навчальних закладах у час воєнного стану. Вони можуть відбуватися у разі загрози прав, законних інтересів, життя й здоров’я учнів, студентів, педагогів. Про це повідомляє МОН України.

Відповідний наказ підписав очільник Міносвіти України Оксен Лісовий. Перевірки можуть проводити після звернення освітнього омбудсмена або фізичної особи про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду. Також треба додати документи чи їх копії, що підтверджують такі порушення.

Позапланову перевірку можуть провести й у разі виконання розпорядження, виданого за результатами проведення Службою або її територіальним органом попередньої перевірки.

“Для проведення такої перевірки Держслужба чи її територіальний орган має створити комісію у складі не менш ніж три особи. За потреби фахової консультативної допомоги комісія може залучати третіх осіб (адвокатів, аудиторів тощо”,
– вказано у документі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перевірку можуть розпочати без попереднього письмового повідомлення. Але вона має відбуватися за присутності й з дозволу керівника навчального закладу.

Комісія може з’ясовувати лише питання, через які і проводять цю позапланову перевірку.

Водночас комісія не може розглядати питання, пов’язані з кримінальним провадженням, які розглядають в суді.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У школах вводять позапланові перевірки: до чого готуватися дітям та батькам