facebook

Оштрафують без попередження: за які несправності автомобіля покарають на 1700 грн

Експерти вирішили нагадати водіям в яких випадках не можна експлуатувати автомобіль. У Правилах дорожнього руху є розділ, де детально перераховано умови, котрі забороняють сідати за несправний автомобіль.

Що є несправністю – зазначено у розділі 31,4 Правил дорожнього руху, а їх порушення може слугувати штрафом до 1700 грн.

За які несправності автомобіля покарають
Склоочисники – цей прилад забезпечує хорошу видимість на дорозі, а тому їх відсутність може загрожувати безпеці всіх учасників дорожнього руху.

Дзеркала заднього виду – їздити без них не просто небезпечно, а й суворо заборонено.

Звуковий сигнал – виступає найголовнішим елементом “спілкування” водіїв на дорозі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спідометр – виступає важливим показником для безпеки руху. Оцінюючи стан швидкості автомобіля водій дотримується правил руху та контролює рух свого транспорту відносно ділянок, котрі він проїжджає.

Бампер – є важливим елементом автомобіля, котрий убезпечує авто від ударів, захищає від травм пішоходів та велосипедистів.

Бризковики – даний елемент кузова захищає автомобіль від механічних пошкоджень, котрі можуть залишатись від пилу, каміння та інших матеріалів.

Аварійний знак – обов’язковий елемент, котрий попереджає інших учасників руху про непередбачувану ситуацію.

Вогнегасник – обов’язковий елемент, котрий має бути в кожному автомобілі. Вогнегасник є важливим засобом для негайного реагування на надзвичайні ситуації, зокрема, пожежі чи задимлення в авто.

Ремені безпеки – важливий безпековий елемент, котрий вберігає водія при аварійних ситуаціях та допомагає уникнути травм та зменшує ризик удару.

За умови відсутності одного з цих елементів – водієві загрожує штраф у розмірі від 340 грн до 1700 грн, а також позбавлення водійських прав на строк від 3 місяців до пів року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Оштрафують без попередження: за які несправності автомобіля покарають на 1700 грн