facebook

9 порад Воррена Баффета про те, як стати щасливим та успішним

Хочете досягнути успіху і почуватись щасливою людиною? Ось кілька порад від Воррена Баффета. Колись вони допомогли йому, тепер вони можуть допомогти вам!

Ворен Баффет знає, що потрібно для того, щоб стати успішним і багатим. Тому він залюбки ділиться порадами з тими, хто налаштований йти по його слідах.

Ось кілька із них:

1. Перш за все — інвестуйте в себе

Це найкраща порада. Інвестувати в себе означає більше вчитися, покращувати навики, які у вас уже є, вивчати щось нове чи започаткувати власний бізнес.

Інвестиція в себе — це найкраще, що ви можете зробити

2. Якомога швидше позбудьтесь шкідливих звичок

За словами Баффета, звички можуть сприяти вашому успіху, а можуть і зруйнувати його.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я зустрічаюсь з людьми, у яких такий тип самогубної поведінки, – пояснює він. – Ці звички справді ними заволоділи”.

Людині потрібно вийти із пастки, перш ніж вона закриється. Тому Баффет порекомендував випускникам Університету Флорида формувати хороші звички якомога раніше.

“Ви можете позбутись поганих звичок набагато легше у своєму віці, ніж у моєму, тому що поведінка в більшості випадках базується на звичках”, – пояснив він.

Якщо ви уже давно не випускник університету, не засмучуйтесь. Звички можна змінити в будь-якому випадку, просто зробити це буде важче.

3. Вивчіть свої сильні і слабкі сторони

Використовуйте ці знання, щоб мати з них користь в тому, з чим ви добре справляєтесь, і уникати ризику стикнутися з тим, в чому ви нічого не тямите.

Ви не повинні бути експертом у всьому, але маєте розуміти, де межа між тим, що ви знаєте, і тим, чого не знаєте, і не перетинати її

4. Не ризикуйте заради того, що вам не потрібне

Це не означає, що ви не повинні взагалі ризикувати, але робіть це лише в тих випадках, коли це справді потрібно.

“Якщо ви ризикуєте чимось, що важливе для вас, для того, що неважливе, тоді це немає сенсу”, – додав Воррен Баффет.

5. Знайдіть роботу, яку ви любите

Знайдіть таку роботу, яку б ви виконували, навіть якщо б були дуже багатими

Знайти роботу, яку ви любите, — це краще, аніж робити те, за що вам просто багато платять, чи що гарно доповнюватиме ваше резюме.

6. Оточіть себе людьми, які вас надихають

Баффет дуже часто говорить про важливість наставництва і, зокрема, про роль його наставника, яким був професор Бенджамін Грем. Він радив Баффету проводити час з людьми, з яких він брав приклад.

“Вибирайте партнерів, поведінка яких краща за вашу, і тоді ви будете теж рухатись в цьому напрямку”, – сказав Баффет.

7. Позбудьтесь своїх страхів

Не дозволяйте власним страхам зупиняти вас на шляху до успіху. Сам Баффет колись дуже боявся виступати на публіці. Тому він записався на курс Дейла Карнеги, щоб покращити свої ораторські здібності. На сьогодні Воррен Баффет є одним із тих, кого найчастіше цитують у світі.

Тож якщо ви знаєте, що саме є вашою слабкою стороною, прикладіть зусилля і виправте це.

8. Ваш час — дорогий ресурс; використовуйте його з користю

Одного разу Білл Гейтс написав, що ревно захищати свій час — це найважливіший урок, який він засвоїв від Баффета: “У кожному дні є лише 24 години. Воррен гостро відчуває це. Він не заповнює свій календар недоцільними зустрічами”.

9. Ніколи не ігноруйте чудову можливість

Хоча усі його поради обережні і консервативні, Баффет — прихильник захоплення?? можливостей обома руками, якщо такі з’являються.

“За великі можливості в житті потрібно хапатися”, – пояснює Баффет.

Ми робимо не дуже багато, але коли у нас з’являється можливість зробити щось правильне і значне, ми повинні це зробити. Але якщо ми не зробимо це по-максимуму, тоді це така ж помилка, як і не зробити це взагалі. Ви справді повинні скористатись всіма можливостями, тому що вони можуть більше не з’явитись

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

9 порад Воррена Баффета про те, як стати щасливим та успішним