facebook

Банки та обмінники готуються переписувати курс: чого чекати від долара у квітні – прогноз

У квітні в Україні передбачається, що курс готівкового долара зміниться, здешевшаючи для купівлі та подорожчаючи для продажу. За прогнозами банківського сектора, вартість валюти коливатиметься в межах 39-40 гривень. Увечері 29 березня банки встановили середні курси на рівні 39,05/39,5 гривень (купівля/продаж), а обмінники – 39,05/39,42 гривень.

Про це повідомляє сайт Oboz.ua.

Тарас Лісовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, розповів про майбутні зміни курсу. Він зауважив, що очікується, що різниця між курсами купівлі та продажу буде на рівні березня, зі зростанням до 50–60 копійок у банках та до 0,6-1 гривні в обмінних пунктах. Денні курсові зміни в банках становитимуть до 30-50 копійок, а в обмінниках – до 50 копійок.

Загалом, Лісовий зауважив, що в квітні будь-які валютні зміни не становитимуть серйозної загрози. Він підкреслив, що щоденні курсові коливання стануть нормальним виразником стабільності, яка постійно змінюється.

Раніше Національний банк дозволяв українцям купувати стільки готівкової іноземної валюти, включаючи долари, скільки вони потребували. Це правило стосувалося як банків, так і обмінників і було введене з 1 грудня 2023 року.

Раніше були обмеження на суму, яку можна було купити. Наприклад, обсяг можливого продажу готівкової валюти для кожного банку визначався як сума кількох складових, як наголошує нардеп від “Слуги народу” Данило Гетьманцев.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Національному банку стверджують, що скасування обмежень на продаж валюти населенню позитивно вплине на стан ринку. Очікується, що це сприятиме:

мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами;
стабілізації курсових очікувань;
підвищенню стійкості валютного ринку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Банки та обмінники готуються переписувати курс: чого чекати від долара у квітні – прогноз