facebook

Вже днями погода збожеволіє: на зміну спеці прийдуть зливи, ще й снігу насипле – які області накриє найбільше

Синоптики зробили невтішний прогноз

Перший тиждень квітня прийшов в Україну з теплою та сонячною погодою, але незабаром очікуються опади – дощі з грозами, а іноді й сніг, вже з 9 квітня. Про це свідчать дані опубліковані на порталі Ventusky.

Попри весняне тепло, опади повернуться до України вже 9 квітня. У вівторок о 15:00 дощі очікуються на півночі країни, а на Закарпатті, на Івано-Франківщині та на Буковині – грози. Також очікується дощ у Ковелі та Луцьку.

О 18:00 9 квітня дощі поширяться також Житомир, Хмельницький та Суми. Ближче до 21:00 опади досягнуть Харкова. А 10 квітня, у середу, очікуються безосадкові умови.

Проте 11 квітня, у четвер, з 09:00 опади розпочнуться із заходу, сильні зливи очікуються у Львівській області. Ближче до вечора дощі досягнуть центральних регіонів, Житомира та Вінниці. О 18:00 у Карпатах прогнозується сніг.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

12 квітня, у п’ятницю, опади розпочнуться вночі. Вестерн області, включаючи Волинську та Рівненську, пройдуть день із дощами. Фронт з опадами, який був у Житомирській області 11 квітня, рушить далі країною і досягне Києва з сильною зливою о 06:00. У цей час Карпати буде засипано снігом, а о 18:00 опади очікуються також у Вінниці, тоді як у Києві продовжиться дощ.

Раніше українські синоптики спрогнозували, що на початку квітня на Україну чекає незвичайне потепління, спричинене повітряними потоками з південного заходу, які приносять тепле повітря з району Балкан та Середземномор’я. У цей час подекуди очікуються різні опади, включаючи можливі грози.

Однак до середини тижня очікується невелике похолодання. Однак до вихідних шляхом приходу нового потоку субтропічного повітря, температура повітря почне підвищуватися.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже днями погода збожеволіє: на зміну спеці прийдуть зливи, ще й снігу насипле – які області накриє найбільше