facebook

Насуваються сильні заморозки: в Україну суне серйозне похолодання, названо дати

До чого готуватися

 

Погода в Україні зміниться, але ненадовго
Найближчим часом погода в Україні зміниться. Про це у коментарі виданню “Уніан” розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

Він зазначив, що протягом кількох останніх днів в Україні було тепле африканське повітря: “Зараз у нас, як для квітня, аномально тепла погода. Вона пов’язана з винесенням теплого повітря з Африканського регіону. Але вже 3 квітня ситуація в Україні зміниться внаслідок того, що синоптичні процеси зміняться і повітряні потоки переважатимуть із північного заходу”.

Кібальчич пояснив, що тепле повітря з Африки залишить територію України, а замість нього надійде холодніше, скандинавське повітря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Він рухається поступово на нашу територію. І починаючи із західних та північних областей, температура знизиться. У середньому на 5-10 градусів це стосується як нічної, так і денної температури”, розповів він.

За словами синоптика, у деяких регіонах України навіть можливі короткочасні заморозки.

“Щодо заморозків, то в період з 4 по 6 квітня вони найбільш ймовірні у північних, центральних та місцями східних регіонах. Але поки складно сказати, наскільки вони будуть інтенсивні. Однак, якщо у нас переважатиме малохмарна погода, то вночі можливе зниження температури, особливо в низовинах, уздовж річок, озер, на території ярів. Там буде прохолодніше. Це може бути зниження до 0…-3 градусів”, – каже Кібальчич.

Втім, за словами синоптика, холодна погода триватиме недовго – незабаром до України повернеться тепло.

“Ближче до вихідних температура знову підвищиться як вдень, так і вночі. У деяких районах вона фіксуватиметься на +20 градусах. І заморозків, і сильних похолодань уже не буде”, – резюмував Кібальчич.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Насуваються сильні заморозки: в Україну суне серйозне похолодання, названо дати