facebook

Вже цього року: у школах змінять формат навчання — батьки, готуйтеся

Подробиці

В українських школах змінять формат навчання
Повномасштабне російське військове вторгнення ускладнило багатьом школярам доступ до знань у школах. У Telegram-Fedorov опубліковані дані, які зміни відбудуться.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що доступ дітей до очного навчання є ключовою умовою якісних змін освіти.

На цей час вже понад 800 тисяч дітей навчаються онлайн, у тому числі за кордоном. Але, як зазначається, це впливає як на якість освіти, так і на соціалізацію.

Тому на рівні держави запроваджується комплексна політика “Школа офлайн”. Метою до кінця 2024 року є створення безпечних умов для очного навчання 300 тисяч школярів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За допомогою технологій топової світової компанії Palantir проаналізовано величезний масив освітніх даних.

На одну карту було внесено інформацію щодо кількості учнів у громадах, формат навчання, де перебувають учні, факт пошкодження чи руйнування шкіл, наявність девайсів для дистанційної освіти.

Також вказували геолокацію вибухів, пошкоджень, об’єктів інфраструктури, мережі доріг, лінії фронту та статусу кожної громади.

Вказується, що технології Palantir вже допомагають визначити, які регіони є пріоритетними, щоб збудувати чи відремонтувати там укриття при школах.

Громади вже можуть самостійно подавати проєкти на ремонт чи будівництво укриття через систему DREAM. Для цього виділено державну субвенцію у розмірі 2,5 млрд грн.

Користуватись Palantir можуть як окремі підприємства, так і донори або місцеві органи влади. Наприклад, уже зараз Міносвіти може оцінити потребу громад в укриттях для шкіл, де високий ризик обстрілу ворогом із застосуванням артилерії.

Донори можуть вибрати школи для фінансування укриттів та оцінити ефективність вкладення грошей. У майбутньому, за словами Федорова, система зможе проаналізувати успішність дітей у навчанні з огляду на ситуацію з безпекою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже цього року: у школах змінять формат навчання — батьки, готуйтеся