facebook

В українців ноги віднялися: на кожного навісять борг у $4000

За борги розплачуватися населенню

Україна накопичила колосальні борги за два роки війни
На жаль, війна в Україні змушує владу влазити в колосальні борги, за які надалі, швидше за все, розплачуватимуться прості українці. Про те, скільки можуть “навісити” на платників податків, щоб сплатити зовнішню заборгованість держави, пише Апостроф.

Як відомо, військові дії завдають сильних втрат економічному сектору України, при цьому в уряді намагаються компенсувати втрати за рахунок не лише внутрішніх коштів, а й залучення грошових вливань з-за кордону, що просто необхідно для бюджетних видатків. Так працює економіка багатьох розвинених країн, але через війну витрати України настільки перевищують доходи, що зовнішній борг нашої держави зріс до неймовірних масштабів.

Державний борг України існував ще до повномасштабного вторгнення, але два останні роки безперервних військових дій і російських атак призвели до того, що зовнішній борг України зріс у два рази і до початку поточного року становив 145 мільярдів доларів, що є рекордом для нас. Із цієї суми 101 мільярд доларів – це зовнішній борг України.

Натомість населення України станом на середину минулого року становило 36,3 мільйона осіб. Таким чином, легко обчислити суми, які ляжуть на плечі простих українців для погашення боргів країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо розділити розмір держборгу на кількість населення, то виходить цифра приблизно у 4000 доларів, а при розподілі суми зовнішнього боргу України на кількість українців виходить сума близько 2800 доларів. Звісно, ​​такі суми не виплачуватимуться платниками податків негайно чи одноразово.

Згідно з затвердженим на 2024 рік держбюджетом, Україна має погасити по держборгу 606,5 мільярда гривень при закладеному курсі в 40,7 гривні/долар, що в перерахунку на кожного українця становить 410 доларів. Водночас погашення зовнішньої заборгованості України цього року заплановано на суму 184,9 мільярда гривень, що для простих громадян виллється у суму 125 доларів на кожного громадянина.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В українців ноги віднялися: на кожного навісять борг у $4000