facebook

Водії, готуйте гроші: копи випишуть штраф і навіть заберуть права – за яке порушення

Що відомо

За що штрафуватимуть водіїв
Для українських водіїв встановлюють нові правила та посилюють покарання. І тепер водіям загрожує штраф за тоновані вікна. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради

В Україні після тонування лобове скло машини має пропускати щонайменше 75% світла. Бічне скло – 70%. Дзеркальне тонування зовсім заборонено. За таке порушення загрожує штраф 340 гривень, а за повторне порушення можуть забрати права.

Як повідомляється, заборонено використовувати автомобіль, якщо встановлені на скло додаткові предмети або нанесені покриття, що обмежують оглядовість з місця водія та погіршують його прозорість.

На верхній частині вітрового скла автомобілів та автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоновані стекла (крім дзеркальних), світлопропускання яких відповідає вимогам ГОСТ 5727-88″.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, при цьому в правилах є посилання на ГОСТ 5727-88, який каже:

сонцезахисна плівка має бути шириною не більше 14 см;
лобове скло повинне пропускати не менше 75% світла;
бічні – 70%;
дзеркальне тонування заборонено зовсім.
Правила, зокрема, гарантують, що водія буде добре видно з вулиці, у разі порушення правил дорожнього руху його можна буде впізнати, крім того, не буде проблем і з оглядом для самого водія.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії, готуйте гроші: копи випишуть штраф і навіть заберуть права – за яке порушення