facebook

“Жахливий мороз у -14 градусів накриє Україну, нестримна гроза хлине у цих областях прямо завтра”: фахівці про сніг і мороз

Синоптики повідомляють українців про погоду, яку варто очікувати як у найближчі дні, так і у прийдешні місяці. Взимку очікується і тепла погода, і раптове похолодання, що вразить колосальним морозом і снігом. А прямо завтра слід розраховувати на грозові дощі.

Як інформує “Хвиля”, синоптик Наталія Діденко попередила, що у середу, 25 жовтня, Україну накриє сильний дощ та вітер.

Так, за словами Діденко, у середу в Україну прийде циклон із заходу Європи разом із атмосферними фронтами, який принесе дощі, подекуди сильні.

“У південній частині дощі очікуються з проясненнями. А у східних областях у середу велика ймовірність опадів – уже ввечері. Вітер буде з південного сходу, поривчастий, до штормових поривів 15-22 метри на секунду. Температура повітря 25 жовтня в Україні вкрай неоднорідна”, – зазначила синоптик.

Зокрема, у південній частині очікується +18+22 градуси. У північних областях +7+12 градусів. У східних областях: Харків +8, Луганськ +12, Донецьк +13 градусів. У центральній частині +10+14 градусів. У західних областях +12+18 градусів, Чернівецькій області до +20 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У середу у Києві також очікується сильний південно-східний вітер та дощ. Температура повітря знизиться на кілька градусів і максимально становитиме +11, +12 градусів.

Отже, завтра зустрічаємо дощовий вітряний циклон. Надалі спостерігати періодичні дощі, сильного прогресуючого похолодання не буде. і душі”, – додала Діденко.

Як повідомляє “Газета.юей”, очікується, що погода у грудні буде м’якою.

Прогнозують, що буде досить тепло для цієї пори року, сказала завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

У середині місяця можливе різке похолодання на кілька днів із морозами до -15°C градусів.

У новорічну ніч не варто очікувати сніг або мороз.

“З огляду на попередній рік йде така сама аналогія. Слід очікувати невеликий “плюс” удень і 0 або невеликий “мінус” уночі”, – вказала Мартазінова.

З опадів можливий лише мокрий сніг.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Жахливий мороз у -14 градусів накриє Україну, нестримна гроза хлине у цих областях прямо завтра”: фахівці про сніг і мороз