facebook

Пенсіонери стануть “багатшими” на тисячу гривень: як можна отримати доплату

Українські пенсіонери мають змогу отримати доплату у розмірі близько тисячі гривень

В Україні певна категорія пенсіонерів може розраховувати на додаткові щомісячні виплати.

Йдеться про надбавку у розмірі близько тисячі гривень, яка становить 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогоднішній день цей показник становить 2361 гривню, відповідно розмір доплати становить 944 гривні 40 копійок. Про це повідомляє “На пенсії”.

Однак не всі пенсіонери можуть претендувати на таке збільшення. Право на її отримання мають ті громадяни, які відповідають певним критеріям. Насамперед, ця виплата призначена для забезпечення догляду за людьми похилого віку, які потребують сторонньої допомоги через стан здоров’я.

Щоб скористатися цією пільгою, необхідно відповідати таким вимогам: досягти 80-річного віку, проживати самостійно без опікунів, мати документально підтверджену потребу постійного стороннього догляду через стан здоров’я, а також отримувати пенсію за віком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Важливо відзначити, що для оформлення цієї доплати необхідно надати відповідні медичні документи, які б підтверджували необхідність постійного догляду за станом здоров’я пенсіонера.

Слід також зазначити, що українське законодавство передбачає ще одну категорію надбавок для людей похилого віку. Громадяни, які досягли 70-річного віку, можуть розраховувати на додаткові 300 гривень щомісяця. Для тих, кому виповнилося 75 років, ця сума зростає до 456 гривень, а для 80-річних пенсіонерів – 570 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонери стануть “багатшими” на тисячу гривень: як можна отримати доплату