facebook

Пенсію затримають на 2 місяці: кому із пенсіонерів знову доведеться почекати

Це стосується пенсіонерів віком від 65 років, які мають достатній стаж

З початку квітня в Україні розпочався важливий процес – перерахунок пенсій для тих, хто вирішив продовжити роботу після виходу на заслужений відпочинок та набрав необхідні 24 додаткові місяці стажу.

Однак, пенсіонери, які очікують на підвищення суми своїх пенсій за квітень і травень, будуть змушені почекати до червня 2024 року.

Згідно з інформацією Пенсійного фонду України, процес перерахування пенсій буде автоматичним для тих, хто продовжував працювати після виходу на пенсію або перерахунку. Проте необхідною умовою є наявність 24 місяців страхового стажу до 1 березня 2024 року.

Сам перегляд, який розпочався 1 квітня, буде проведено лише після отримання даних про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (звіти мають бути надані до 10 травня).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, підвищення мінімальної зарплати спричинить перегляд частини пенсій. Це стосується пенсіонерів віком від 65 років, які мають достатній стаж.

Відповідно до законодавства вони мають право на пенсію у розмірі 40% від мінімальної зарплати. Наразі ця сума становить 2840 гривень, а з 1 квітня – 3200 гривень. Також буде внесено зміни до розмірів деяких платежів та встановлено нові ліміти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсію затримають на 2 місяці: кому із пенсіонерів знову доведеться почекати