facebook

“Несамовита гроза суне в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом”: де буде мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?

Синоптики кажуть, що завтра в Україні варто очікувати на дощі й навіть грози. Загалом у квітні фіксували за історію спостережень навіть холод у -22 градуси, а також снігопади у Карпатах. Чи треба готуватися до подібного цього року, роз’яснили фахівці.

Як інформує “Еспресо”, у п’ятницю, 12 квітня, на території України переважатиме тепла погода до +27 °C. Проте очікується сильний вітер та можливі дощі.

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.

Зазначається, що протягом завтрашнього дня очікується +16…+21 °C, на Дніпропетровщині до +24 °C, на півдні +22…+26 °C, а в східних областях до +25…+27 °C.

“Вітер завіватиме з північного заходу, переважно помірний, а в північних областях може бути сильним”, – розповіла синоптикиня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, на південному сході, Приазов’ї та в Криму можливі періодичні дощі.

Натомість у столиці 12 квітня прогнозується +18 °C. Опадів не передбачається.

10 квітня у Києві зафіксували три температурні рекорди. Минуле максимальне значення температури повітря для цього дня було перевищене на 1,3 °C.

Як інформує “Високий замок”, однак у південно-східних областях вдень ймовірні невеликі короткочасні дощі, а місцями — грози.

Вітер буде переважно північно-західний, 5−10 м/с.

Температура вночі становитиме 8−13°, у північній та північно-західній частинах — 4−9°, вдень — 15−20°.

У південних, східних, більшості центральних областей та у Криму синоптики прогнозують 21- 26°.

У Карпатах вночі, ймовірно, буде 3−8° тепла, вдень — 10−15°.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Несамовита гроза суне в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом”: де буде мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?