facebook

Як зберегти яблука до зими: сім важливих правил

Якщо правильно укласти на зберігання яблука, то вони легко протримаються до Нового року [кілька цікавих рецептів].

Рік нині видався на яблука рясний, дачники вже і не знають, куди подіти таке багатство.

Але є кілька секретів, які допоможуть зберегти врожай яблук аж до наступної весни! Ну до Нового року – точно., є маленькі хитрощі:

Збираємо акуратно

Для зберігання годяться не всі яблука, а лише акуратно зібрані (можна навіть з-під дерева), без ознак псування, гнилі, червивости, биття. Навіть подряпане випадково яблуко може зогнити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Яблука не обтирати

Неблискучий бочок яблука – це його захисна плівка, природний віск, який оберігає від псування. Тому обтирати його, а тим більше мити – ні в якому разі не можна!

Знайдіть ящики

Кращий спосіб зберігання – в «дірявих» ящиках, можна пластикових, в яких зберігаються фрукти в магазинах.

Не навалюйте яблука з верхом

Намагайтеся не валити всі яблука в купу. Найкраще, щоб у ящиках було два шари, максимум три. Стежте, щоб ніжки-гілочки не прокололи бік сусіда. Оптимальний варіант, щоб плодоніжки дивилися вгору або злегка убік.

Закутайте

Найкраще обгорнути кожне яблуко тонким папером – так ви забезпечите їх від випадкових ударів і папір забере зайву вологу.

Головне – температура

Найскладніше – знайти місце зберігання. Оптимальна температура зберігання для всіх сортів яблук +3, +5 градусів, не вище. Тоді фрукти довше збережуть соковитість. Сухе місце теж не підходить – потрібна середня вологість (в дуже сирому приміщенні яблука теж довго не пролежать – згниють).

Не зберігайте з картоплею

Яблука не дуже люблять сусідства, тому ставити їх в одному льоху з картоплею та морквою не варто. По-перше, виділяється яблуками особливий газ, який змушує все навколишнє швидше достигати, то ваша картопля-морква може розпочато стрімко дозрівати, наче навесні. Тобто стануть в’ялими. А яблука можуть просочитися неприємним запахом від овочів.

Частіше перебирайте

Як би ретельно ви не відбирали яблука для зберігання, можна не помітити мікроскопічну тріщинку. А це означає, що фрукт все одно зогниє. Тому не забувайте оглядати свої припаси хоча б раз в місяць, безжально викидаючи попсовані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як зберегти яблука до зими: сім важливих правил