facebook

Холодина до мінус 7 градусів: в Україну рухається потужний циклон, які області зачепить

Знову доведеться діставати курточки

Цього тижня в Україні очікується помірковано тепла погода з можливістю короткочасних дощів в окремих районах. Однак у другій половині тижня очікується похолодання, а в окремих місцях навіть можливі заморозки.

Докладніше про те, що в Україну йде похолодання, пише Метеопрог із посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича.

Відповідно до прогнозів синоптиків, великий та малорухливий антициклон Rainer визначатиме погодні умови на більшій частині території України на початку цього тижня. Це призведе до ясної та комфортної погоди, проте ночі будуть прохолодними.

Водночас, за словами синоптика, Південно-Східна Україна та Крим будуть під впливом атмосферного фронту, що призведе до періодичних опадів та поривчастого північно-східного вітру в окремі дні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 5 травня настане вплив холодної повітряної маси з Баренцевого моря, що спричинить зниження температур на 5-7 °C. У нічний та ранковий час у північних областях та на Поліссі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі.

За прогнозом синоптика Кібальчича на 29 квітня, очікуються короткочасні дощі у східних областях, а в решті районів країни буде сухо. У західній частині країни вдень місцями очікуються пориви вітру до 15-17 м/с, а температура повітря становитиме +17…+22°C.

На 30 квітня прогнозується малохмарна погода без опадів по всій країні, за винятком Криму та крайового південного сходу. Вітер буде північно-східний, у західній частині південно-східний, 7-12 м/с, удень місцями пориви можуть сягати 15-17 м/с. Вночі стовпчики термометрів покажуть +6…+11 °C, а вдень повітря прогріється до +18…+23 °C.

На 1 травня, за прогнозом Кібальчича, у Приазов’ї, Криму та Одеській області очікується дощова погода, у той час як на решті території України опадів не передбачається. Вітер буде східним, 5-10 м/с, у південній частині місцями пориви до 15-20 м/с. Вночі стовпчики термометрів опустяться до +7…+12 °C, а вдень повітря прогріється до +19…+24 °C.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Холодина до мінус 7 градусів: в Україну рухається потужний циклон, які області зачепить