facebook

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці

Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів
Міністерстві охорони здоров’я спільно з Національною службою здоров’я запускає пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Це додаткова до Програми медичних гарантій ініціатива, на яку у бюджеті 2024 передбачено 750 млн грн. Про це пише видання sud.

Як пояснюють у МОЗ, скористатися програмою безоплатного зубопротезування пацієнт може один раз протягом року. Гранична вартість наданих медичних послуг, згідно з постановою Уряду, не може перевищувати 14 984 гривні.

Послугу безоплатно зможуть отримати:

учасники бойових дій;
особи з інвалідністю внаслідок війни;
військовослужбовці.
У МОЗ додають, що наразі такі послуги надаються в 45 медзакладах України, які законтрактовані НСЗУ, але укладання та підписання договорів триває, тож перелік медзакладів розширюватиметься.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб отримати послугу, необхідно звернутися до медичного закладу, який входить до списку законтрактованих учасників пілотного проєкту. Попередньо потрібно отримати направлення від лікаря-стоматолога, підготувати пакет копій документів з пред’явленням оригіналів та написати заяву.

З детальним переліком документів, послуг та законтрактованими медичними закладами можна ознайомитися на сайті НСЗУ за посиланням: тут.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах