facebook

Лущиться шкіра: як боротися з цією проблемою

Не забувайте про маски та живильний крем.

Сухість шкіри, ніс, який лущитися і нерівний макіяж – це все звичайні осінньо-зимові будні кожної дівчини. Ми пропонуємо тобі покінчити з цією проблемою раз і назавжди.

Лущення шкіри – поширена проблема дівчат з сухою шкірою. Вона стає повсюдною особливо в холодний період. Головне, що варто запам’ятати – це нормально, боятися не потрібно. Давай розберемося, з яких причин може лущитися шкіра і як запобігти цю неприємну проблему.

Причини лущення шкіри

Звичайно, одним з головних чинників є перепади температури – коли на вулиці холодно, а в приміщенні занадто тепле і сухе повітря – твоя шкіра може бути просто не пристована до такого. Крім цього, існує ще низка інших проблем. А саме:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
  1. нестача вологи в шкірі;
  2. неправильне харчування;
  3. неправильний догляд;
  4. нехтування правилами очищення шкіри: ти ігноруєш послідовність очищення-зволоження;
  5. перепади температури;
  6. гормональний збій;
  7. нестача вітамінів.

Як боротися з лущенням шкіри

Так, якщо ти впізнала себе хоч в одній з цих причин (якщо у тебе суха шкіра, то ці причини автоматично стають неактуальними), то слід звернути увагу на такі шляхи вирішення.

По-перше, зверни увагу на своє харчування. Настача в організмі вітаміну А і вітаміну Е може значно позначитися на стані шкіри. І мова тут не тільки про лущення шкіри, але і про передчасне старіння, відчуття постійної стягнутості шкіри, появу мімічних зморшок.

По-друге, варто звернути увагу на свої засоби для догляду за шкірою. Використовуй жирні поживні креми для обличчя, правильно очищай шкіру (не просто пройдися по обличчю міцелярною водою, змиваючи тональний крем з обличчя), використовуй зволожуючі тоніки. Також не варто нехтувати зволожуючими масками для обличчя.

Маски для обличчя й інші ефективні засоби боротьби з сухістю шкіри можна виготовити в домашніх умовах з підручних продуктів харчування. Відмінно справляється з лущенням шкіри такі продукти, як відварна картопля, яєчні жовтки, вершки, мед, сметана, сир і вершкове масло.

Давай приготуємо живильну маску для обличчя, яка врятує нашу шкіру від лущення.

  1. Змішай чайну ложку меду і два жовтки, додаємо столову ложку рослинної олії і підігрій цю суміш на водяній бані. Нанеси на обличчя, потримай 20 хвилин, змий теплою водою;
  2. Змішай рослинну олію, молоко і сир, додай щіпку солі. Підігрій і нанеси на шкіру. Потримай 25 хвилин і змий теплою водою;
  3. Розітри третину банана до стану кашки, додай чайну ложку вершкового масла і меду. Нанеси товстим шаром на обличчя, потримай чверть години;

Крем від лущення шкіри

Важливо пам’ятати одне правило щодо крему від лущення шкіри. Ефективний крем повинен містити в складі гідрокортизон, не більше 0,5 відсотків. Такий крем потрібно наносити раз на день.

Також, з сильним лущенням допоможе впоратися крем Пантенел або інші засоби з вмістом дексапантенола. Особливо використання цих кремів актуально, коли шкіра збуджена і пошкоджена – це допоможе її швидкому відновленню.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лущиться шкіра: як боротися з цією проблемою