facebook

Стало відомо, як ухилянти тікають за кордон

Найбільш розповсюджений спосіб незаконного перетину кордону серед ухилянтів – це плисти через Тису. Хтось допливає, хтось – ні. Але схем дуже багато.

Про це заявив начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Україні Андрій Рубель в інтерв’ю РБК-Україна.

 

За його словами, здебільшого до функціонування цих схем причетні мешканці прикордонних регіонів. Вони знаходять клієнтів, які хочуть незаконно перетнути кордон. Ухилянти добираються до точки, яку їм вказують, а далі їх перевозять місцеві, які добре орієнтуються, знають кордон, знають, де немає прикордонників і, банально, переводять їх лісом або перевозять через кордон. Хтось доходить, багатьох затримує поліція чи прикордонна служба.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, поруч із мешканцями прикордонних територій, є кримінальний світ, який теж намагається заробляти на цьому.

Схеми умовно можна поділити на нелегальні та ті, яким надають виду законності. До 18 травня ухилянти за схемами в середньому платили 4-5 тисяч доларів. Але зараз, з прийняттям нововведень до закону, плата може сягати й 20 тисяч доларів.

 

“Із моменту повномасштабного вторгнення РФ рівень злочинності на території України не зріс, криміногенна картина змінилась, але ситуація є контрольованою. Після початку війни багато криміналітету, який так чи інакше мав відношення до росії, покинули Україну різними шляхами – хтось через “зеленку”, хтось через “Шлях”, або інвалідність”, – зазначив Рубель.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стало відомо, як ухилянти тікають за кордон