facebook

Можна втратити пенсії та пільги: у ПФУ попередили як поміняти банківські реквізити онлайн

Що потрібно знати пенсіонерам

Пенсіонери повинні повідомити ПФУ про зміну банківських реквізитів
Українці, які отримують пенсійні виплати від ПФУ, можуть залишитись без пенсій, якщо змінять рахунок у банку, куди нараховуються гроші. Щоб цього уникнути, необхідно дотримуватися простої інструкції. Про це розповіли на сторінці Пенсійного фонду у мережі “Х”.

У Пенсійному фонді України попереджають, що у разі зміни банківського рахунку, куди раніше нараховувалися пенсії, або зміни самого банку пенсіонерам слід повідомити про це органи Пенсійного фонду. Це стосується нарахувань не лише пенсій, а й субсидій, пільг та страхових виплат, які здійснюються відомством.

Щоб повідомити Пенсійний фонд про зміну реквізитів для нарахування виплат, не обов’язково відвідувати органи ПФУ особисто. Для цієї процедури можна скористатися веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Слід виконати таке:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На веб-порталі Фонду https://portal.pfu.gov.ua у правому верхньому кутку екрану натисніть кнопку “Вхід” та авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
В особистому кабінеті на панелі зліва у розділі “Про пенсійне забезпечення” виберіть опцію “Внесення змін до пенсійної справи”.
У вікні зі списку заяв виберіть опцію “Заява на зміну виплатних реквізитів”.
У полях заяви на екрані відредагуйте потрібні дані, перевірте записи.
За потреби завантажте скан-копії документів, які підтверджують відповідні зміни. Крок 6. Погодьте передачу та обробку персональних даних та підтвердьте, що ви ознайомлені з необхідністю повідомляти органи Фонду про зміни, які можуть впливати на пенсійне забезпечення.
Сформуйте заяву, підпишіть її КЕП та надішліть до Фонду.
З результатами обробки заяви можна ознайомитись у розділі Мої звернення (на панелі зліва).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Можна втратити пенсії та пільги: у ПФУ попередили як поміняти банківські реквізити онлайн