facebook

Щоб не переплутали з ТЦК і не лякалися: військові почали чіпляти на свої авто нові розпізнавальні знаки

Оригінальне рішення

Військові у столиці вигадали, як відрізнятись від представників ТЦК
У зв’язку з наростаючою неприязню серед військовозобов’язаних громадян до представників ТЦК, що масово відловлюють чоловіків і вантажать у свої бусики, звичайні військовослужбовці вирішили перестрахуватися і наклеїти на свої авто розпізнавальні знаки, пише телеграм-канал Всевидяче ОКО.

У такий спосіб військові мають намір уникнути “страшної долі”, оскільки в Україні вже неодноразово підпалювали бусики ТЦК, куди зазвичай “пакують” військовозобов’язаних громадян. Зокрема, на одному з бусів звичайних військових у Києві з’явився промовистий напис “Не ТЦК”: це звичайний аркуш паперу, на якому надруковано попередження для неприхильно налаштованих жителів столиці.

На фото, зробленому на одній із київських вулиць, видно мікроавтобус із чорними номерними знаками, що належить військовим. Застережливий напис наклеєний на задні двері бусика, щоб недоброзичливці відрізнили транспортний засіб і не завдали йому шкоди.

Варто зазначити, що в Україні вже було зафіксовано декілька випадків, коли невідомі підпалювали бусики, які належали представникам ТЦК. Мабуть, палії впевнені, що так у ТЦК змінять свої жорсткі методи роботи щодо мобілізації громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Примітно, що дії співробітників територіальних центрів комплектування щодо примусової доставки військовозобов’язаних громадян для оновлення військово-облікових даних є протизаконними. Водночас якщо примусове затримання чоловіків здійснюється представниками ТЦК спільно зі співробітниками поліції, то це є цілком законною дією. Про це заявив представник оборонного комітету Верховної Ради Федір Веніславський.

“Якщо під час перевірки документів з’ясувалося, що громадянин України перебуває в розшуку – тобто він уже повинен був бути мобілізований, йому приходили повістки тощо – представники Національної поліції можуть затримати та доставити цю людину до відповідних підрозділів ТЦК та СП. Співробітники військкоматів можуть брати участь у таких затриманнях, але лише разом із поліцією”, – зазначив Веніславський.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Щоб не переплутали з ТЦК і не лякалися: військові почали чіпляти на свої авто нові розпізнавальні знаки