facebook

Що їсти перед та після тренування

Для того, щоб добре почуватись під час тренування, а також після нього, потрібно знати не лише, що варто їсти, але й які продукти вживати перед виконанням вправ, а які — після.

Отож, якщо ви полюбляєте проводити час в спортзалі, чи просто підтримуєте своє тіло в хорошій формі, ознайомтесь із цим списком.

Перед: цільнозерновий тост з бананами та корицею

Такий тост містить вуглеводи, які легко засвоюються, завдяки чому ви наповнюєте організм енергією. Банани і кориця стабілізують рівень натрію, який падає, коли ви потієте, та цукру в крові, а ще — поліпшать функції мозку.

Після: запечена курка і овочі

Після тренування ваше тіло відновлюється, тому йому потрібна поживна страва. Завдяки білкам та вуглеводам, що містяться в курячому м’ясі, ви почуватиметесь ситими. А ще — додайте овочів в оливковій олії, щоб серце теж залишалось в хорошій формі.

Перед: грецький йогурт (фільтрований йогурт) і сухофрукти

Перед тренуванням з’їжте йогурт. Це корисно для вашого шлунку, а в парі із сухофруктами він зарядить ваше тіло енергією. Просто переконайтесь, що ви вибрали суміш горіхів та сухофруктів із мінімальною кількістю наповнювачів (це стосується і шоколаду).

Натуральний цукор з сухофруктів забезпечить підвищення енергії, а насіння і горіхи підтримуватимуть необхідний рівень інсуліну. Просто пам’ятайте, що головне — це не переїдати. Тому що насіння і горіхи містять багато жиру, а це означає, що вони перетравлюються довше. Якщо з’їсти їх забагато, будете почуватись мляво.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після: омлет з авокадо

Ви, мабуть, знаєте, що яйця є джерелом протеїну, а також допомагають м’язам відновлюватись та рости. Як і оливкова олія, авокадо допомагає організму краще засвоювати поживні речовини.

Перед: коктейлі

Потрібно перекусити по дорозі до спортзалу? Приготуйте собі коктейль. Вживання смузі має ряд переваг. Використовуйте для нього фрукти, які ви найбільше любите, додайте грецького йогурту і трохи мюслів для густої консистенції.

Після: лосось та батат (солодка картопля)

Окрім регулювання рівня інсуліну, біологічно активні пептиди, малі білкові молекули позитивно впливають на суглоби. Батат допомагає відновити рівень глікогену в м’язах, які виснажуються після тренування.

Перед: вівсяна каша зі свіжими фруктами

Перед тренуванням можна з’їсти вівсянку, яка допомагатиме вам протягом всього тренування, поступово “випускаючи” в кров цукор. А додавши до неї фрукти, ви забезпечите свій організм достатньою кількістю рідини.

Після: тунець, нут і шпинат

Тунець — низькокалорійний, але з високим вмістом білків та вуглеводів; нут або хумус — клітковини, а шпинат — це сила, яка рухає вами, втамовує голод, підтримує колір вашого обличчя, знижує кров’яний тиск та зменшує запальні процеси.

Перед: яблука

Якщо перед вами стоїть вибір “яблуко чи солодощі”, обов’язково обирайте яблука. Адже завдяки їм ви забезпечите свій організм необхідними вітамінами, мінералами та антиоксидантами.

Після: шоколадне молоко

Недавні дослідження показали, що вживання шоколадного молока після тренувань стало дуже популярним, його частіше п’ють, аніж воду та спортивні напої. А все тому, що воно містить вуглеводи та білки для відновлення м’язів, воду, кальцій, натрій та цукор. Якраз всі ті інгредієнти, які допомагають швидше відновитись.

Отож, запишіть собі цей коротенький список важливих продуктів, які допоможуть вам краще почуватись не лише перед чи після тренування, а й впродовж виконання різноманітних вправ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що їсти перед та після тренування