facebook

11 звичок по-справжньому щасливих людей

Ніщо в світі не впливає так сильно на відчуття щастя, як звички. Тож якщо вам хочеться почуватись щасливими, виробіть цих 11 звичок.

Зазвичай, коли ми думаємо про щастя, все зводиться до конкретних речей, які приносять задоволення. Це може бути їжа, книги чи день, проведений на пляжі. Так, це справді приємно, і ми можемо почуватись щасливими завдяки цьому, але лише тимчасово.

Недавні дослідження показали, що справжнє щастя чи задоволення від життя працює по-іншому.

Мартін Селігман, психолог з Пенсильванського університету, поділив людей на три групи залежно від того, як вони досягають щастя.

І група: живуть у своє задоволення. Такі люди вміють насолоджуватись моментом і їх часто називають екстремалами.

ІІ група: живуть у постійній турботі, бачать щастя в плідній роботі, батьківстві та любові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ІІІ група: живуть осмисленим життя, шукають свої сильні сторони, щоб потім із користю використовувати їх для чогось більше, аніж вони самі. Поки ці люди не втрачають “осмисленості”, відчуття щастя теж не втрачається.

Селігман виявив, що люди, які жили у своє задоволення, були менш щасливі, аніж дві інших категорії. Його дослідження також показує, що те, на що ви спрямовуєте свою енергію та увагу, впливає на відчуття щастя.

Отож, якщо ви хочете бути по-справжньому щасливими, вам варто виробити кілька хороших звичок.

1. Навчіться творити своє щастя самостійно (не сидіть, склавши руки, та не чекайте на нього)

Кожну секунду свого життя ви витрачаєте на очікування щастя. Однак цей час можна використати, щоб самому створити його. Щасливі люди — не ті, кого можна назвати щасливчиками, багатими чи красивими, щасливі люди — це ті, хто докладає зусиль для того, щоб бути щасливими.

Якщо ви хочете стати творцем свого щастя, то повинні зробити це своїм пріоритетом.

Інколи ми робимо так багато, щоб не дозволити комусь впасти духом, але ми часто робимо це за рахунок власного щастя.

2. Оточіть себе правильними людьми

Щастя як вірус: якщо навколо вас будуть щасливі люди, то ви відчуватимете його теж. Ви матимете протилежний ефект, якщо біля вас будуть знаходитись негативні люди, адже вони хотітимуть, щоб ви приєднались до їхнього “клубу”.

3. Висипайтесь

Коли ви спите, ваш мозок заряджається, завдяки чому, прокинувшись, ви почуватиметесь бадьоро. Якщо ви не спите потрібну кількість годин, ваша енергія, увага та пам’ять погіршуються.

Окрім цього, нестача сну сприяє підвищенню вироблення гормону стресу. Ось чому щасливі люди постійно висипаються: вони розуміють, що завдяки сну почуваються чудово.

4. Живіть теперішнім

Ви не зможете відкрити свій потенціал, якщо не навчитесь жити сьогоднішнім днем. Ніяке відчуття провини не зможе змінити минуле, як і ніяке відчуття занепокоєності не вплине на майбутнє. Неможливо бути щасливими, якщо постійно метушитись.

Щоб допомогти собі, вам потрібно прийняти своє минуле. Якщо ви цього не зробите, воно ніколи вас не відпустить і ви не зможете рухатись далі. А ще — прийміть те, що майбутнє визначити неможливо. Те, що ви хвилюєтесь, немає ніякого значення тут і зараз.

Як сказав Марк Твен: “Хвилюватись — це те саме, що віддавати борги, яких у вас насправді нема”.

5. Полюбіть себе

Ми з легкістю можемо захоплюватись кимось за його хороші якості, однак оцінити власні буває дуже важко. Навчіться сприймати себе такими, як ви є, та оцініть усі свої сильні сторони.

Дослідження показують, що вміння співчувати собі самому сприяє здоровому способу життя, покращує психічне здоров’я та знижує вашу схильність до зволікань.

6. Цінуйте те, що у вас є

Якщо ви почнете цінувати те, що є в житті, то у вас не лише покращиться настрій, а й на 23% зменшиться вироблення гормону стресу.

Дослідження, проведені в Університеті Каліфорнії, показали, що люди, які працювали щодня над тим, щоб бути вдячним за все, мали кращий настрій та були більш енергійні.

7. Займайтесь спортом

Якщо ви виконуватимете фізичні вправи хоча б 10 хвилин, то допоможете мозку бути більш спокійним та тримати вас під контролем. Щасливі люди планують свої заняття спортом, тому що розуміють, що це сприяє кращому самопочуттю.

8. Вчіться пробачати, але не забувати

Девіз щасливих людей: “Обдуриш мене раз — ганьба тобі, обдуриш двічі — ганьба мені!”.

Вони пробачають, щоб уникнути образ, але не забувають цього. Негативні емоції, які виникають разом із образою, це реакція на стрес, а якщо його не позбутись, то наслідки відображуться на здоров’ї та настрої, а цього якраз потрібно уникати.

9. Прислуховуйтесь до власних відчуттів

Не намагайтесь придушити власні емоції. Навчіться говорити про свої почуття відкрито, адже це знижує рівень стресу та покращує настрій.

В одному із досліджень йдеться про зв’язок між довготривалістю життя та здатністю висловлювати емоції. Люди, які прожили майже 100 років, були значно емоційніші, аніж середньостатистична людина.

10. Концентруйтесь на тому, що ви можете контролювати

Замість того, щоб зациклюватись на речах, які ви не в змозі контролювати, сфокусуйтесь на протилежному. Ви витрачаєте багато часу на добирання до роботи? Слухайте аудіокниги. Вас болять ноги після бігу? Підіть на плавання.

Дуже часто ми приймаємо щось погане і дозволяємо йому тягнути нас на дно. Однак щасливі люди щасливі тому, що спокійно сприймають свої невдачі, і беруться за те, що їм підходить.

11. Розвивайте мислення зростання

Мислення людей можна поділити на два типи: фіксоване та мислення, спрямоване на розвиток. Якщо у вас фіксоване мислення, ви вірите, що ви той, ким ви є, і не можете змінитись. Якщо перед вами постає вирішення певної проблеми і вам не вдається впоратися з нею, ви почуваєтесь зневіреними в собі.

Люди з мисленням, спрямованим на розвиток, вважають, що можуть удосконалити себе завдяки докладанню зусиль. Це робить їх щасливішими, бо вони краще справляються з випробуваннями, а проблеми розглядають як можливість для удосконалення.

Дотримуйтесь цих простих порад, щоб завжди почуватись щасливими. Адже це саме те, чого потребує кожен з нас!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

11 звичок по-справжньому щасливих людей