facebook

Чому не варто занадто багато часу витрачати на роздуми

Сьогоднішня стаття допоможе вам усвідомити просту істину — інколи не варто задавати собі багато запитань, та шукати на них відповідь. Тому що все, що має статись, — станеться в будь-якому випадку. Своєю порадою та розумінням проблеми поділився бізнес-тренер та консультант з менеджменту Стів Тобак.

Те, що було, є те саме, що буде; те, що зробилось, є те саме, що зробиться. Нема нічого нового під сонцем.
Книга Екклезіястова 1:9

Сьогоднішня стаття допоможе вам усвідомити просту істину — інколи не варто задавати собі багато питань, та шукати на них відповідь. Тому що все, що має статись, — станеться в будь-якому випадку. Своєю порадою та розумінням проблеми поділився бізнес-тренер та консультант з менеджменту Стів Тобак.

Якщо ви, як і я, бачили різне в житті, то можете озирнутись назад та звернути увагу на ті події, які змінили ваше бачення і вплинули на те, чим все закінчилось для вас. Вони називаються поворотними моментами. Цих подій небагато і вони можуть бути в різні періоди життя, через що воно могло здаватись хаотичним.

І лише 5 чи 6 поворотних моментів могли справді вплинули на результат для мене. Тому я хочу поділитись ними з вами однією думкою, адже це може змінити ваше життя, як колись змінило моє.

Я не та людина, яка займається дослідженням Біблії, але хочу звернути вашу увагу на Книгу Екклезіястова. Я маю декілька власних версій стосовно її ключових думок, якими я час від часу ділюсь, включаючи ось цю: “Чим довше ви живете, і чим мудріші стаєте, тим більше усвідомлюєте, як мало ви знаєте… і наскільки це немає ніякого значення”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Я ознайомився з Книгою Проповідника, коли мені потрібно було засвоїти важливий урок — всі знання та досягнення світу нічого не варті, якщо ви не можете насолоджуватись або пережити важливі моменти. Скоро все закінчиться, і ви нічого не зможете взяти з собою.

Моя проблема полягала в тому, що велику частину свого життя я відволікався на питання “Чому я тут?” і “Яке моє призначення?”. Той день, коли я вирішив припинити пошуки відповідей і просто почав жити, став великим поворотним моментом. І як би це не було дивно, це сталось тоді, коли прийшли відповіді, коли я перестав багато думати і сфокусувався на тому, що роблю, і на тому, що я просто є.

Я знаю, що багато хто з вас витрачає час на пошуки відповідей на питання Як бути успішним?, Як бути щасливим?, Як бути багатим?, Як стати знаменитим?, Як бути більш продуктивним?, Як стати менш заклопотаним?, Як бути (можете самі заповнити пробіл)?.

Річ в тому, що одного дня ви знайдете відповіді, але оглянувшись на своє життя, ви також зрозумієте, що знайшли їх не тому, що ставили багато запитань.

Я розумію, що це звучить парадоксально, тому дозвольте пояснити.

Правда в тому, що життя дуже просте. Ви народжуєтесь з інстинктами виживання. Ви пізнаєте світ через випробування та помилки в ранньому віці. В школі вони вчать вас роздумувати (я надіюсь). Коли ви виходите звідти, то робите вибір, та отримуєте впевненість з хорошого та уроки з поганого.

Цей маленький знімок життя розкриває 4 ключові елементи, які найважливіші при визначенні того, як все складеться для вас: інстинкт, розум, досвід і вибір.

Звичайно, є й інші фактори, такі як характерні риси, талант, знання, поведінка, удача та ін.

Але ось те, що всім так важко зараз зрозуміти. “Щасливий”, “успішний”, “багатий” і “відомий” — все це результати, які визначаються іншими факторами, тими, про які ми щойно говорили. Якщо ви хочете досягнути позитивних результатів, довіртесь своїм інстинктам, логічному мисленню, отриманому досвіду і зробіть правильний вибір.

І повірте мені, коли я кажу, що нема короткого шляху до результату. Чим раніше ви зрозумієте це і припините пошуки, тим швидше ви перестанете занадто багато думати і зосередетесь на тому, що потрібно просто жити, і тим швидше ви досягнете результату, якого потребували.

Ви не знайдете відповідей ні в книгах, ні в ЗМІ чи блогах, ні на семінарах.

Однак, не потрібно просто вірити мені на слово. Ось вам невеличка мудрість із Книги Проповідника:

Те, що було, є те саме, що буде; те, що зробилось, є те саме, що зробиться. Нема нічого нового під сонцем.

Це означає, що все не по-іншому, все таке, яким було завжди. Це було б трагічно, якби хтось із вас провів все своє життя без усвідомлення наскільки це правдиво. І я радий, що засвоїв цей урок.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому не варто занадто багато часу витрачати на роздуми