facebook

Повістки цифровізували: у ТЦК не натішаться від того, що тепер почнеться

Подробиці

Верховна Рада законом про посилення мобілізації дозволила ТЦК підписувати повістки не лише вручну, а й електронним цифровим підписом, а потім і Кабмін постановою №560 уточнив, що повістка може формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг” та підписуватися керівником ТЦК або його відділу шляхом накладання на повістку його кваліфікованого електронного підпису. Реєстраційний номер повістки фіксується в “Оберіг”, пише “Судово-юридична газета”.

Тобто, процес створення повісток фактично цифровізували, що надасть можливість забезпечити масовість формування повісток на осіб, які не виконали обов’язки щодо військового обліку.

Далі такі сформовані в автоматичному режимі повістки можуть роздрукувати та масово розіслати поштою.

Так, повістка про виклик до ТЦК може бути надіслана поштою на адресу місця проживання після завершення 60 днів на уточнення облікових даних. Тобто, з 16 липня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У разі неуточнення адреси повістка надсилається на адресу зареєстрованого чи задекларованого місця проживання.

Повістка ТЦК надсилається не пізніше, ніж протягом наступного дня після підпису керівником ТЦК. При цьому день явки за викликом визначається не раніше 14-го дня від дня надсилання повістки поштою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повістки цифровізували: у ТЦК не натішаться від того, що тепер почнеться