facebook

Через школу знову нерви: як навчатимуться діти в Україні, закордоном і на ТОТ

Це важливо знати кожному з батьків

З початку війни українські діти зіткнулися з труднощами у здобутті шкільної освіти. Обстріли, тривоги, відсутність укриттів та від’їзд вчителів – це те, що зробило нормальне шкільне життя мрією для мільйона школярів. Проте Міністерство освіти та науки України (МОН) представило оновлену стратегію розвитку системи освіти в умовах воєнного часу, що дозволить вирішити низку проблем та повернути дітей до навчального процесу.

Докладніше про те, як навчатимуться діти в Україні, закордоном та на ТОТ, інформує Міносвіти.

Основні цілі стратегії:

Забезпечення безпечного повернення до навчання для максимально можливої ​​кількості учнів.
Збереження та розвиток дистанційної освіти як альтернативного формату навчання.
Підтримка дітей на окупованих територіях та за кордоном, забезпечення їх доступу до якісної освіти.
Повернення до очного навчання
МОН вітає повернення шкіл до очного формату навчання там, де це дозволяє зробити ситуацію з безпекою. Для забезпечення захисту дітей від можливих обстрілів будуються укриття у навчальних закладах. Школи, які не мають власного укриття, будуть забезпечені автобусами для підвезення учнів до шкіл з бомбосховищами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дистанційна освіта
Дистанційний формат навчання зберігається як альтернативний варіант для дітей, які не можуть відвідувати заняття очно. МОН ставить завдання удосконалити систему дистанційної освіти, зробити її більш якісною та доступною для всіх категорій учнів.

Особливу увагу буде приділено розробці програм навчання для:

Дітей на тимчасово окупованих територіях (ТОТ).
Діти, які знаходяться за кордоном.
Дітей, які з якихось причин не мають змоги відвідувати школу очно.
Зазначається, що МОН вживає всіх заходів, щоб зберегти зв’язок дітей на ТОТ з українською системою освіти. Для таких дітей буде розроблено індивідуальний підхід до навчання, з урахуванням їхньої конкретної ситуації та потреб. Педагоги здійснюватимуть патронаж над учнями на ТОТ, допомагаючи їм скласти індивідуальний графік навчання з використанням дистанційних технологій.

У МОН наголошують, що дистанційне навчання не може бути довгостроковою стратегією розвитку системи освіти. Очне навчання залишається пріоритетом для забезпечення повноцінної та якісної освіти українських дітей. Введення дистанційного формату під час пандемії COVID-19 та продовження його використання після початку повномасштабної війни були вимушеними заходами. Однак ці заходи відіграли важливу роль у збереженні освіти в умовах війни.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Через школу знову нерви: як навчатимуться діти в Україні, закордоном і на ТОТ