facebook

Автоматичні штрафи для “ухилянтів”: чи вліплять усім після 16 липня – офіційне роз’яснення

Подробиці

В Україні не буде автоматичних штрафів для тих, хто не встиг оновити свої військово-облікові дані до 16 липня.
16 липня завершується двомісячний термін, відведений для оновлення військово-облікових даних. Це було зроблено для забезпечення справедливого підходу до всіх громадян щодо виконання їх конституційного військового обов’язку. Громадяни мали оновити інформацію про своє місце проживання, номер телефону та електронну адресу.

Про це повідомляє сайт РБК-Україна.

Чоловіки, які не встигли оновити свої дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності з можливим штрафом від 17 000 до 25 50.

Марк Андрусяк зазначив, що Міністерство оборони не підтримує продовження термінів для оновлення даних, оскільки для цього було достатньо часу. Він також підкреслив, що законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачено процедури автоматичного накладення штрафів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Штрафи можуть бути накладені протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає обов’язкове оновлення військово-облікових даних для чоловіків віком від 17 до 60 років.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Автоматичні штрафи для “ухилянтів”: чи вліплять усім після 16 липня – офіційне роз’яснення