facebook

В яких водіїв не зможуть відібрати водійські прав за неявку до ТЦК

Деяким категоріям громадян дозволять залишати транспортний засіб без сплати штрафу. Можливість обмеження права на керування автівкою для порушників мобілізаційного законодавства існує, проте є винятки, коли санкції не застосовуватимуться.

Закон про мобілізацію 3633-IX регулює відповідне питання. Винятки стосуються осіб, для яких керування транспортним засобом є основним заробітком, а також осіб з інвалідністю або тих, хто доглядає за людьми з інвалідністю 1 та 2 групи, включно з дітьми.

Процес застосування санкцій передбачає звернення ТЦК до Нацполіції з вимогою про адміністративне затримання та доставлення порушника до ТЦК. Якщо затримання не відбулося, громадянину надсилають вимогу щодо виконання обов’язків за мобілізаційним законодавством. Якщо протягом 10 днів після вручення вимоги громадянин не виконав своїх обов’язків, ТЦК може звернутися до суду.

Керівники підприємств, установ та організацій зобов’язані щороку подавати до ТЦК інформацію про наявність транспортних засобів. За порушення цього правила передбачений штраф від 34 тисяч до 59 500 гривень. Оновлення даних має відбуватися щороку до 20 червня та до 20 грудня.

Дані щодо автомобілів повинні оновлювати посадові особи, представники органів державної влади та юридичні особи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В яких водіїв не зможуть відібрати водійські прав за неявку до ТЦК