facebook

Штраф не 17 тисяч грн і навіть не 25: ухилянтам почнуть витрушувати кишені

Ось це сума

Ухилянтам доведеться заплатити величезний штраф, вже не 17 і не 25 тисяч
У разі несплати штрафу за порушення військового обліку сума зросте вдвічі. Тобто найменший штраф у 17 тис. грн після відкриття виконавчого провадження зросте вже до 37 500 грн. Про це повідомляє “Громадське”.

Згідно з новим законом про мобілізацію, всі військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років мали стати на військовий облік і оновити свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Штраф за невиконання становив від 510 до 850 грн.

З 17 липня ця сума зросла до 17 тис. грн. Такий штраф виписуватимуться тим, хто не оновив дані за відведені два місяці. Як і всі штрафи, оплату необхідно здійснити протягом 15 днів.

Якщо так сталося, що 15 днів пройшли та несплачений штраф передали до виконавчої служби для примусового виконання, то сума відповідно зростає до 34 тисяч. Якщо додати 10 відсотків виконавчого збору та інші витрати, то це виходить 37,5 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після відкриття виконавчого провадження державний виконавець надсилає запити, щоб встановити наявність грошей, рухомого та нерухомого майна. Після цього можуть накласти арешт спочатку на рахунки, потім транспорт та нерухомість.

Не проводять стягнення, якщо це єдине житло та земельна ділянка за умови, що сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 160 тисяч гривень. Також є перелік майна, яке не може бути стягнуто.

Наприклад, це холодильник та телевізор, якщо вони одні на сім’ю. Якщо боржник має частку у спільній власності, то, щоб визначити її, державний виконавець звертається до суду. Коли борг погашають, усі арешти знімаються.

Боржниками військовозобов’язані стають переважно з двох причин – за неявку на виклик у ТЦК та за втрату військово-облікових документів. Спочатку таких осіб потрібна добровільна сплата штрафу протягом 15 днів. Якщо цього немає, ТЦК передає ухвалу до виконавчої служби для примусового стягнення грошей, і тоді сума штрафу зростає вдвічі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф не 17 тисяч грн і навіть не 25: ухилянтам почнуть витрушувати кишені