facebook

Долар та євро збили на льоту: банки та обмінки різко змінили курс валют

Гривня відновлює позиції!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 23 липня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,3369 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,9952 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Долар здешевшав на 15 коп. Євро знову втратив у ціні – ще 18 коп.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто нагадати, що за минулий тиждень Національний банк України збільшив продаж валюти майже на 80%, що в сумі склало до 950 млн доларів. Це значно вище від середнього з початку року 530 млн доларів.

Як відомо, останнім часом курс долара регулярно оновлював історичний рекорд. Загалом за липень 2024 року офіційний курс гривні впав на 2,6%, або на 1,04 грн. Від початку 2024 року долар за офіційним курсом став дорожчим на 9,2%, або на 3,49 грн.

У минулий четвер представники регулятора заявили, що подальше зростання долара загрожує ціновій стабільності. Тому регулятор готовий вжити належних заходів для забезпечення стійкості валютного ринку.

 

При цьому Кабмін прогнозує подальше зростання курсу долара. Згідно з Бюджетною декларацією, у 2025 році середній курс долара зросте на 10%. Тобто його вартість матиме показник в 45 грин. При цьому у бюджеті на 2024 рік закладено середній курс 40,7 грн. за долар та 42,1 грн. за долар на грудень 2024 – кінець року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар та євро збили на льоту: банки та обмінки різко змінили курс валют