facebook

Цікаві факти про Британську монархію

Великобританію називають спадкоємицею Британської імперії. На сьогоднішній день в ній встановлена ​​парламентська монархія, яку багато хто асоціює з Єлизаветою I. Однак до сих пір існує чимало помилок про цю країну. Пропонуємо цікаві факти про Британську монархію.

1. Часто можна почути про Єлизавету II як про монарха Англії. Однак вона є королевою в 16 державах, в число яких входить Великобританія і 15 членів Британської Співдружності націй. Тобто у всіх країнах, підпорядкованих короні (Австралія, Багамські острови, Канада та інші). До речі, в деяких з них прийнято по-різному звертатися до монарха.

 

2. Королева царює і приймає рішення, важливі для держави — ще одна помилка. Хоча вона має вплив на політичне, економічне і соціальне життя, Єлизавета II не приймає рішення самостійно. Вона не може правити, як і всі її попередники на троні з 1215 року, коли була видана «Велика хартія вольностей». З тих пір монархи співпрацюють з урядом.

3. Титули зазвичай успадковуються по чоловічій лінії. Ця старовинна традиція привела до плутанини — Єлизавета II є монархом, проте її чоловіка Філіпа не можна назвати королем, так як він не народився в сім’ї правлячих осіб. Хоча слід зауважити, що вони є далекими родичами.

4. Ще один міф полягає в тому, що монархи часто носять корону. Це не так, адже подібна традиція втратила свою актуальність. Так, у королеви Єлизавети II є багато головних уборів, як і у спадкоємців престолу. Офіційно вона одягає корону не більш декількох разів на рік. В першу чергу — на Церемонію відкриття Парламенту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

5. Принцеса Діана і принцеса Кетрін Міддлтон по-справжньому не є принцесами, хоча їх так прийнято називати в народі. Так, перша носила титул не по народженню, так як принцами і принцесами вважаються тільки членів сімей. Що стосується другої, вона стала герцогинею Кембриджської, хоча іноді про неї можна почути як про принцесу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цікаві факти про Британську монархію