facebook

Такого ніхто не чекав: у школах надумали скасувати Історію України та Всесвітню історію

Такого ніхто не чекав: подробиці

Школярам замінять Історію України та Всесвітню історію на загальну дисципліну
Українські школярі більше не вивчатимуть предмети “Історія України” та “Всесвітня історія” – замість них у школах запровадять об’єднану дисципліну, з концептуальними засадами якої вже визначились у Міносвіти, пише Освіта.UA.

Так, у Міносвіти пропонують кілька варіантів назви об’єднаного курсу для школярів: “Історія”, “Історія: Україна та світ” або “Історія України та світу”. Концепція, з якою визначилися у відомстві, визначає мету, завдання та зміст історичної освіти, а також організацію та структуру дисципліни у школах України.

Так, новий предмет буде поділений на цикли і складатися з:

ознайомлювального та фрагментарного курсу у початковій ланці;
пропедевтичного сюжетного та проблемно-тематичного курсу – у базовій школі;
профільно-адаптаційного та профільного курсу – у старшій школі.
Крім цього, новий предмет включатиме громадянознавчу тематику, що викладається через історичний матеріал.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у школах пропонують запровадити історичні курси для профільної середньої освіти. Сюди входить історична географія, локальна/регіональна історія, інтелектуальна історія, історія культури, історія етнічних та релігійних громад, історія та досвід виживання/протистояння тоталітарним режимам, Імперіям під час воєн тощо.

Також не виключається впровадження спецкурсів з історії наукових відкриттів, технічних винаходів, фінансів та економіки, збереження навколишнього середовища.

Автори нової концепції вивчення історії у школах упевнені, що структурні елементи предметної історичної компетентності (хронологічна, просторова, інформаційна, логічна, аксіологічна) мають формуватися шляхом внутрішньогалузевої та міжгалузевої інтеграції.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Такого ніхто не чекав: у школах надумали скасувати Історію України та Всесвітню історію