facebook

На службу заберуть навіть тих, хто має бронь: у яких випадках

Подробиці

Юрист назвав умови для позбавлення броні від мобілізації
В рамках чинного законодавства військовозобов’язані українці можуть отримати броню від мобілізації. Але в деяких випадках її оформлення не гарантує, що людині не вручать повістку представники ТЦК. Про те, що потрібно зробити, щоб бронь справді запрацювала, розповів юрист практики військового права, пише Telegraf.

За словами юриста, закон “Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку” з-поміж іншого передбачає, що заброньовані від військової служби громадяни на період мобілізації не можуть бути покликані без їх особистої згоди.

Водночас існує низка умов, за яких бронь від мобілізації може бути скасована:

коли минув термін дії бронювання;
коли підприємство, яке бронювало працівника, зупинило роботу;
після звільнення заброньованого працівника із підприємства;
якщо підприємство втратило статус критичної інфраструктури.
Крім цього, за словами юриста практики військового права, вручення порядку денного військовозобов’язаним громадянам можливе у разі неоновлення ним військово-облікових даних до 16 липня. Це можливо навіть при електронному бронюванні, оскільки для того, щоб воно працювало, потрібно оновити документи до ТЦК та СП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що у парламенті з’явився законопроект, який передбачає бронювання від мобілізації не лише працівників підприємств критичної інфраструктури, а й для всіх підприємств загалом, якщо такі не мають податкової заборгованості та працюють легально.

Документ пропонує дозволити керівництву таких підприємств бронювати до 30% своїх працівників.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На службу заберуть навіть тих, хто має бронь: у яких випадках