facebook

У МОН повідомили про зміни у проведенні ЗНО-2021 – до чого готуватися учням 11 класів

Стали відомі результати важливого засідання


Комітет Верховної Ради пропозиції підтримав
Не пройшло і двох тижнів після гучної розмови нардепів з міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом щодо скасування Державної підсумкової атестації для учнів 4 та 9 класів, як на черзі ще одна “порція” новин. На цей раз зміни торкнулися 11 класів – мова про процес проведення ЗНО. Подробиці дізнавалися Знай.ua.
>Як проходитиме ЗНО-2021?
Вирішальне засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій за участі представників МОН України відбулося сьогодні, 31 березня.

За його результатами, ДПА у формі ЗНО для 11 класів цього року буде скасоване.

“Випускники, які не планують вступати до закладів вищої освіти, звільняються від ДПА у формі ЗНО. А які планують – проходять ДПА у формі ЗНО. Задля зменшення кількості учасників ЗНО з кожного предмета і, відповідно, загальної кількості тестувань, ЗНО не проводиться з предметів, на які випускники зареєструвалися лише з метою проходження ДПА”, – повідомляє Секретар Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.


Думки батьків і “підводні камені”
Разом з тим, чимало батьків і вчителів виступають проти відміни Державної підсумкової атестації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Дуже багато звернень надходить від батьків, директорів, вчителів із проханням залишити ДПА у формі ЗНО для всіх. Переважна більшість стверджує, що МОН провалило дистанційне навчання, яке Міністерство не хоче визнавати. А так наразі немає результатів – немає і можливості оцінити, як було організовано “дистанційку””, – розповідає Знай.ua Секретар Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.

Українці одразу ж відреагували на цю новину.

“Це не справедливо. Треба було скасовувати або на початку року, коли діти тільки починали наймати репетиторів і займатися, або взагалі не скасовувати. Це нівелює вартість знань і показує вигляд хаосу у МОН. Правила мають бути одні для всіх і не мінятися посеред “гри””, – пише автор одного з коментарів Dmytro Dymydyuk.

Вчителі ж, в свою чергу, “в шоці” від рівня знань учнів за цей рік дистанційного навчання.

“Всі розуміють ризики коронавірусу, але минулого року проведення ЗНО не загострило епідеміологічну ситуацію. При правильній організації безпечного процесу і дотриманні санітарних вимог ризик є мінімальним. ДПА мотивує дітей: тих, хто добре вчився – вчитися так і надалі, а хто гірше – намагатися вчитися краще”, – зазначає народний депутат України, Секретар профільного Комітету ВРУ Наталія Піпа.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МОН повідомили про зміни у проведенні ЗНО-2021 – до чого готуватися учням 11 класів