facebook

Ефірні олії, які можна використовувати для догляду за шкірою

Ефірні олії – повністю натуральна альтернатива методам точкового лікування вугрів.

Незалежно від того, пов’язано це з алергією, надто чутливою шкірою або просто особистим вибором, є безліч причин, з яких багато хто з нас уникають традиційних процедур щодо лікування акне. У таких випадках є ефірні масла при проблемній шкірі, які допоможуть боротися з прищами. І це без додавання сумнівних і потенційно дражливих інгредієнтів.

Ефірні олії – повністю натуральна альтернатива методам точкового лікування вугрів, які часто містять тверді хімічні речовини. Ефірні олії мають досить сильні терапевтичні властивості, але при цьому їх можна використовувати без рецепта.

Щоб впоратися з проблемною шкірою, шукай ті, які містять в описі такі слова, як “антисептичний”, “антибактеріальний” і “протизапальний”. Вони швидко лікують акне, зменшуючи запалення, вбиваючи бактерії і загоюючи шкіру.

Найважливіше у виборі ефірного масла для боротьби з проблемною шкірою – це мати якомога більше знань про те, для чого конкретно призначений засіб.

Від вугрів і при шрамах від акне: олія чайного дерева

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Очевидно, що ні одна зі списку найкращих ефірних олій для лікування акне не буде повною без олії чайного дерева – інгредієнта, який широко використовується в різних косметичних засобах для жирної і проблемної шкіри. Воно відоме своїми антибактеріальними, антибіотичними і протимікробними властивостями. В основному засіб діє так само, як концентрати для точкового лікування, вбиваючи мікроби і бактерії (включаючи штами, стійкі до антибіотиків). Завдяки протизапальним властивостям, масло чайного дерева швидко зменшує розмір прища, а також підсушує його і “знешкоджує” гній. Наноси точково на уражену ділянку і через 30 хвилин можна використовувати улюблений зволожуючий крем.

Для лікування кіст і гнійників: ефірна олія гвоздична

Антисептичні властивості ефірної олії гвоздичної буквально вбивають всі бактерії, що живуть усередині прищиків. Насправді, це масло настільки потужне, що варто попередити: гвоздика стимулює шкіру так сильно, що вона може буквально змусити кісту вирватися назовні, що не завжди те, що тобі потрібно. Особливо перед важливим заходом. Володіючи антибактеріальними, протигрибковими, протизапальними і антибактеріальними властивостями, цей засіб від кіст допомагає ефективно вилікувати шкіру. Замість того, щоб просто висушити уражену ділянку, воно вбиває всі бактерії і мікроби, які викликають запалення. Це масло виявилося неймовірно ефективним для лікування жирної шкіри, схильної до кіст і фурункулів. Головне – не використовуй його вранці, адже воно може викликати прориви в будь-який момент після застосування. Наноси тільки точково або ж додавай пару крапель в тонік і протирай ним обличчя, щоб запобігти появі кіст.

Для загоєння прищів, які прорвалися: олія лаванди

Масло лаванди – надійний засіб, який зупиняє кровотечу, а його заспокійливі властивості роблять його ідеальним засобом для лікування кіст, прищів і навіть врослого волосся. Це надзвичайно універсальний інгредієнт – він заспокоює шкіру, тому він може допомогти полегшити свербіж і подразнення, а також сприяє загоєнню ран, очищаючи уражену ділянку і відновлюючи шкірний покрив. Використовувати масло безпосередньо на відкритих прищах не рекомендується, оскільки можна спалити шкіру. Натомість можеш спробувати змішати лавандову ефірну олія з маслом-носієм (наприклад, мигдальним маслом).

Інша перевага масла лаванди – його здатність зменшувати стрес і занепокоєння, які пов’язані з виникненням акне у дорослих. Якщо ти будеш приймати ванни з маслом лаванди, ти позбудешся від стресу і від прищів, які виникають на нервовому грунті.

Деякі дослідження показують, що лавандова олія надає розслабляючу дію при ароматерапії. Вона впливає на центральну нервову систему, вегетативну нервову систему і на настрій. Результати показують, що масло лаванди викликає значне зниження артеріального тиску, частоти серцевих скорочень і температури шкіри. Немає стресів – немає проблем зі шкірою. Все просто.

Боротьба з прищами на жирній шкірі: ефірна олія лемонграсу

Стимулюючи як шкіру, так і нюхову систему, ефірна олія лемонграсу є дивним доповненням для догляду за проблемною і жирною шкірою. Ця ароматна трава відома своїми антисептичними і протимікробними властивостями, які допомагають позбутися від прищиків. Це також знеболювальний засіб, а значить, він допомагає полегшити біль при запаленні. Наноси його на прищики точково, щоб зняти запалення.

Використовуй всі масла в додаток для догляду за проблемною шкірою, щоб зменшити і запобігти появі прищів, а також прискорити регенерацію шкіри. Ти навіть можеш приготувати власний домашній засіб від акне. Це простий точковий засіб для лікування акне освіжає шкіру, залишає її ідеально зволоженою, чистою і сяючою. Ефірні олії вбивають бактерії, мікроби, загоюючи шкіру і насичує її корисними вітамінами.

Обробляй цим засобом шкіру з висипанням або з шрамами від вугрової висипки тільки точково, не варто його наносити на все обличчя.

Інгредієнти:

  • 2 чайних ложки натурального меду
  • 3 краплі лавандової олії
  • 3 краплі олії чайного дерева
  • 3 краплі олії лемонграсу

Умийся, висуши обличчя, потім нанеси пасту на уражені ділянки шкіри і залиш на обличчі на 30-60 хвилин. Змий теплою водою, оброби тоніком і нанеси зволожуючий крем.

Можливі побічні ефекти

Ці чотири ефірних масла для проблемної шкіри є безпечними і ефективними. Але варто пам’ятати, що вони також можуть бути сильними алергенами. Перед нанесенням на обличчя, проведи патч-тест на роздратування: змаж засобом шкіру на тильній стороні долоні. Якщо роздратування немає через 15 хвилин, то олію можна використовувати.

Крім того, варто пам’ятати, що це натуральні інгредієнти, тому запасіться терпінням. На лікування одного прищика може піти кілька днів.

Якщо в тебе чутлива шкіра, розбав ефірні олії маслом-носієм перед нанесенням. Для всіх типів шкіри підходить легке мигдальне масло, для сухої краще використовувати кокосове, воно відмінно зволожує.

Також уникати впливу прямих сонячних променів при лікуванні акне ефірними маслами. Ультрафіолетові промені можуть зробити шкіру більш чутливою і призвести до подразнення або почервоніння, в деяких випадках – викликати пігментацію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ефірні олії, які можна використовувати для догляду за шкірою