facebook

Годувати у школах почнуть по-новому: у Кабміні затвердили важливі зміни

Уряд ухвалив зміни щодо механізмів залучення коштів донорів для реалізації реформи шкільного харчування у навчальних закладах. Наразі додано відновлення та модернізацію харчоблоків у навчальних закладах та покращення якості харчування.

Тепер дітей у школах почнуть годувати по-новому
Уряд ухвалив зміни щодо механізмів залучення коштів донорів для реалізації реформи шкільного харчування у навчальних закладах. Про це повідомляється на сайті Уряду.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 та від 8 листопада 2022 р. № 1256». Це означає, що перелік напрямів використання коштів для освіти та науки розширено.

Тепер до них додано відновлення та модернізацію харчоблоків у навчальних закладах, а також покращення якості харчування – для них обсяги фінансування збільшуються.

Джерелом фінансування будуть кошти фізичних та юридичних осіб, резидентів та нерезидентів, благодійних пожертв, гуманітарної допомоги, грантів та подарунків, що надходять на рахунок UNITED24 для потреб освіти та науки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також за планами Всесвітньої продовольчої програми ООН розширення кількості закладів ще у двох сферах у 2024-2025 навчальному році. У 2023-2024 навчальному році ЗПС ООН профінансувала харчування майже для 90 тис. дітей у приблизно 700 школах 13 областей України.

У перспективі партнерами з реформування шкільного харчування можуть стати уряди, державні та недержавні установи країн Європейського Союзу, США та Азії.

Ця постанова є важливим кроком у реформі шкільного харчування, розробку та імплементацію якої в навчальних закладах України розпочато з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Годувати у школах почнуть по-новому: у Кабміні затвердили важливі зміни