facebook

У школах розпочнеться експеримент: діти навчатимуться влітку

До цього потрібно підготуватися

З початком війни навчальний рік – це ціле випробування на міцність для школярів та їхніх батьків. І з кожним роком ситуація змінюється ще більше. Наприклад, у деяких регіонах України початок навчального року може бути зрушений на цілий місяць, що призведе до відсутності осінніх та весняних канікул для школярів. Натомість, взимку діти відпочиватимуть довше.

Докладніше про те, що діти навчатимуться влітку, інформує Обозреватель.

У деяких регіонах України вже почали запроваджувати подібні зміни. Так, першим містом, де стартував цей експеримент, став Новодністровськ Чернівецької області. Тут свято першого дзвоника заплановане на 19 серпня, а перший семестр 2024/2025 навчального року завершиться 29 листопада. Другий семестр розпочнеться 3 лютого та закінчиться 6 червня, а зимові канікули триватимуть весь грудень та січень. Проте, для дітей є й неприємний бік медалі: восени та навесні шкільних канікул більше не буде.

Місцева влада ухвалила це рішення через критичний стан енергосистеми. Утім, у Новодністровську, де знаходиться Дністровська ГЕС, ситуація з енергопостачанням відносно стабільна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Такі зміни можуть торкнутися і шкіл Івано-Франківська. Мер міста Руслан Марцінків вже заявив, що перший дзвінок може бути перенесений на 15 чи навіть на 1 серпня. Львівський міський штаб з підготовки до зими рекомендував розпочати навчальний рік на два тижні раніше від звичайного – з 19 серпня. Ця рекомендація була підтримана мерією Львова, але викликала незгоду низки чиновників та українців. Деякі чиновники вважають, що у разі відключення електропостачання в будинках українців буде темно і холодно, і діти, які перебуватимуть на тривалих зимових канікулах удома одні, поки батьки будуть на роботах, без нагляду мами та тата. Також “урізати” літо дітям досить погано, адже це час для відпочинку, свіжого повітря та ігор на природі.

Проєкт постанови, який здатний змінити терміни навчального року та канікул, уже погоджено у Мінфіні, Міністерстві цифрової трансформації та Мінекономіки. Наразі документ перебуває на правовій експертизі у Міністерстві юстиції та Національному агентстві щодо запобігання корупції.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У школах розпочнеться експеримент: діти навчатимуться влітку