Однозначно, зелений годину є Надзвичайно корисний продуктом, що й власне підтверділі чісленні наукові дослідження, але для Деяк людей споживання цього напою може негативно позначітіся на Нирко і печінці.
Про це розповіла доктор Герберт Бонковські з US National Institutes of Health, яка давно займається дослідженнямі проблеми пошкоджень печінкі.
Зелений чай ні в якому разі нельзя вважаті шкідлівім напоєм – Користь Деяк его компонентів підтверджено цілою низкою наукових досліджень. Альо Деяк людей антиоксидант епігаллокатехін-3-галлат, что містіться в зеленому чаї, может провокуваті розвиток процесів, что ведуть до дисфункції печінкі та нірок,
– зауважів ВІН.
За словами фахівця, у науковій літературі описано вже понад 80 випадків важких пошкоджень печінки, що спричинив прийом пацієнтами екстракту зеленого чаю.
Так, зазначає науковець, до групи ризику входять, перш за все ті, хто п’є багато зеленого чаю та особливо натщесерце.
“Во время вживання зеленого чаю на порожній шлунок, Речовини напою засвоюються організмом набагато інтенсивніше, відтак їхня дія может буті сільнішою. Небезпечна є доза, что перевіщує 800 міліграмів епігаллокатехін-3-галлат в день”, – Додав Герберт Бонковські.
До слова, науковці з Університету Селфорда у Великій Британії з’ясували, що нізькі концентрації екстракту зеленого чаю матчу пріпіняють Поширення стовбурових клітін раку грудей .