facebook

Скільки будемо платити? Кабмін змінив правила розрахунків за газ

Кабінет міністрів України змінив порядок розрахунків за газ на початку опалювального сезону. Це було зроблено, щоб через борги на ринку, уникнути колапсу з підключенням до тепла домівок українців.

 

На засіданні у середу, 21 жовтня, було ухвалено постанову, яка розділяє борги ТЕЦ перед “Нафтогазом” за спожитий газ для виробництва тепла та електроенергії, передає Обозреватель.

Таким чином борги ТЕЦ за газ для виробництва електроенергії не впливатимуть на опалювальний сезон.

На засіданні міністр фінансів Сергій Марченко розкритикував основний пункт постанови. За його словами, це призведе до зниження рівня розрахунків за природний газ для виробництва електроенергії і стане причиною звернень “Нафтогазу” за компенсацією витрат за рахунок державного бюджету”. Під час засідання він утримався від голосування за постанову.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з постановою, показники розрахунків ТЕЦ за газ для виробництва тепла і електроенергії з НАК “Нафтогаз України” будуть обраховувати окремо.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови, чинні норми не дають “Нафтогазу” можливості встановлювати ліміти газу і ставлять під загрозу опалювальний сезон в окремих містах.

З 30 підприємств ТЕЦ та 5 генеруючих компаній, яким “Нафтогаз” поставив природний газ для виробництва електроенергії, 25 мають значну заборгованість.

Уряд змінив формулу розрахунків за газ

Уряд змінив формулу розрахунків за газ

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скільки будемо платити? Кабмін змінив правила розрахунків за газ