facebook

Такого не було 20 років: Японія завдає удару по Росії. У Кремлі вже відповіли

Такого не було 20 років: Японія завдає удару по Росії. У Кремлі вже відповіли

Стало відомо, що Японія в щорічній доповіді з дипломатії “Синя книга” вперше з 2003 року назвала південну частину російських Курильських островів “незаконно окупованою” територією.

Мало хто знає, але загальні ресурси золота на Курильських островах оцінюються в 1867 т, срібла — 9284 т, титану — 39,7 млн т, заліза — 273 млн т. От і не дивно, що ще на початку XIX століття Курильські острови стали ареною першого російсько-японського конфлікту. З тих пір доля Островів так юридично і не визначена.

Багато років позиція по Курилах була закріплена в Спільній декларації, яку в 1956 році підписали Радянський Союз і Японія для того, щоб закінчити війну, яку 8 серпня 1945 СРСР оголосив Японії.

Ось тільки питання передачі Малої Курильської гряди в декларації прописаний загальними словами, незрозуміло, про що йде мова-чи то про оренду, чи то про власність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І ось 22 квітня 2022 року Японія офіційно назвала Південні Курильські острови, які зараз контролюються Росією, “незаконно окупованими”.

“Північні території (так в Японії називають південну частину російських Курильських островів) — це Острови, над якими Японія має суверенітет і які є споконвічною частиною Японії, але в даний час вони незаконно окуповані Росією”, – написали в “синій книзі дипломатії”.

Причиною цього, найімовірніше, стала не тільки російсько-українська війна, а й те, що 21 березня Росія заявила, що виходить з переговорів з Японією за мирним договором і налагодженню спільної господарської діяльності на Південних Курилах.
На заяву Японії одним з перших відреагував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він заявив, що чотири острови, приналежність яких оскаржує Японія, є невід’ємною територією Росії.
“Всі чотири острови є невід’ємною територією Російської Федерації. <…> Очевидно, що зараз, коли Японія стала недружньою країною і приєдналася до цілого ряду ворожих дій по відношенню до Російської Федерації, говорити про продовження переговорного процесу вельми і вельми важко”, – сказав він журналістам.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Такого не було 20 років: Японія завдає удару по Росії. У Кремлі вже відповіли