facebook

Кому потрібні спецпризначенці біля стін ОВК у Надвірній?

«Увірвалися в масках, з автоматами і погрожували». Такі повідомлення лунають з окружної виборчої комісії у Надвірній. Усе через спецпідрозділ, який увірвався на виборчу дільницю. Хто ці бійці і що вони роблять на Надвірнянщині?

Насправді, у Надвірній діє спецпідрозділ СБУ «Альфа» та сили Національної поліції. Там вони забезпечують охорону громадського порядку та запобігають спробам… фальсифікації результатів виборів! Адже лише протягом однієї доби до правоохоронців надійшло чотири повідомлення про замінування дільниць і ще три – про захоплення заручників.

«Усі ці повідомлення були перевірені і виявилися неправдивими. За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу життю і безпеці громадян буде відкрито кримінальне провадження. Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87-му ОВО. У зв’язку з цим, СБУ ухвалило рішення разом із органами Національної поліції забезпечувати охорону на 87-му ОВО. СБУ наголошує, що в межах своїх повноважень реагуватиме на будь-які спроби порушити закон», – мовиться в офіційному повідомленні СБУ в Івано-Франківській області.

Є і ще одна, не зовсім офіційна причина – непередбачуваність одного з кандидатів у депутати. Йдеться про Олександра Шевченка, який представляє партію «За майбутнє» (політична сила, яку пов’язують з Ігорем Коломойським). Не дочекавшись результатів виборів, Шевченко почав дестабілізувати ситуацію в Надвірнянській громаді. Політик намагається радикалізувати своїх прихильників та змушує їх виходити на вуличні акції. Аби забезпечити спокій та запобігти заворушенням (а також, за неофіційними даними, проплаченим групам тітушок), поліція та СБУ стягують сили до Надвірної. Там правоохоронці діятимуть, поки ситуація не заспокоється.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кому потрібні спецпризначенці біля стін ОВК у Надвірній?