facebook

Чому людям хочеться їсти навіть після ситного прийому їжі

 Відчуття голоду после повноцінного прийому їжі є Досить Поширення проблемою.Більше, даже если Ви Досить Ситне поїлі. Чому так відбувається та чи нужно збільшити розмір порції, бо ви нібіто з’їли недостатньо, – усе це пояснила дієтолог Бріджіт Зайтлін.

Чому НЕ всегда спостерігається Відчуття сітості после їжі: Пояснення дієтолога

Перш за все, слід оцінити поживні речовини у продуктах, які ви споживаєте. І це безпосередньо залежить від того, як швидко працює ваше тіло та витрачаються поживні речовини. Таким чином, якщо ви їсте продукти, які моментально засвоюються (що називається “прості” вуглеводи, наприклад, дріжджовий хліб або пасту), ви можете знову відчути голод менш, ніж за годину. А ось відчуття насичення зазвичай залежить від “ситої трійці”: харчових волокон, білка та здорових жирів,
– зауважила вона.

Як підкреслює Зайтлін, волокна (овочі, фрукти, цільні злаки) – це те, що наповнює нас необхідними поживними речовинами; білок (бобові, горіхи, яйця, риба, курка, молочні продукти) дарує відчуття задоволеності від їжі, а здорові жири (горіхи, авокадо, оливкова олія) допомагають зберігати відчуття ситості упродовж тривалого проміжку часу.

“Другий важливий момент – кількість рідини, спожитої протягом дня. Наш мозок часто інтерпретує спрагу як голод, тому ви можете відчувати себе спустошеним, навіть якщо півгодини назад наїлися досхочу. І лише, якщо ви регулярно випиваєте від 8 до 10 склянок води на добу, то будете у змозі відрізнити спрагу від істинного голоду”, – переконує дієтолог.

Вода, харчування, дієтологія, сітість

Третім фактором експерт називає всюдисущий стрес.

“Іноді, коли ми почуваємося пригніченими, перебуваємо у депресії, турбуємося про щось або нудьгуємо, то, не усвідомлюючи цього, починаємо частіше перекушувати, навіть коли насправді у цьому немає жодної фізіологічної потреби. Тому, якщо ви відчуваєте голод відразу після їжі, поетапно запитайте себе: 1) чи містила страва всі необхідні елементи ситості; 2) чи достатньо я випив води; 3) я дійсно є голодним або це залишковий стрес і втома?”, – констатує вона.

Відтак, у таких випадках Бріджит Зайтлін рекомендує для початку трохи прогулятися, подихати повітрям, поспілкуватися з друзями або спробувати улюблений і ефективний для вас спосіб боротьби зі стресом. За її словами, це може зменшити ваше занепокоєння, а разом із ним піде і псевдоголод.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще одна суттєва обставинні – порушеннях режим харчування. Если ви пропускаєте один Із необхідніх прійомів їжі в течение дня, то во время следующего вам обов’язково буде складніше наїстіся. Щоб избежать плутанини, робіть, за Класика, ставку на три-п’ять невеликих прійомів їжі в день, что поможет буті більш енергійнім и не страждаті від голоду,
– підсумувала Зайтлін.

До слова, у людей, Які є схільнімі до нервово стрес та Які “заїдають” продуктами негатівні емоції,  найчастіше за других медики діагностують цукровий діабет.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому людям хочеться їсти навіть після ситного прийому їжі