facebook

Чи мають право на відстрочку ті у кого на війні загинули неповнорідні брати

Міністерство оборони підтримує необхідність ухвалення законопроекту про надання відстрочки від призову чоловікам, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

Про це повідомляється на сайті Кабміну. В повідомленні зазначається, що Міноборони підтримує ухвалення в першому читанні законопроекту №11391 “Про внесення змін до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо розширення кола військовозобов’язаних чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях, для надання відстрочки від призову на військову служби під час мобілізації”.

Законопроект було внесено на розгляд парламенту групою народних депутатів з різних фракцій парламенту.

Відповідно до законодаавства України, повнорідними є брати та сестри, які мають спільних батьків, а неповнорідними є брати, які мають спільну матір або батька.

На сьогодні законодавством передбачено, що таку відстрочку від призову мають повнорідні брати, тобто рідні брати по матері та батькові. Законопроектом передбачена відстрочка для тих чоловіків, в яких під час АТО чи повномасштабного вторгнення Росії загинули або зникли безвісті рідні по матері чи батькові брат або сестра.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи мають право на відстрочку ті у кого на війні загинули неповнорідні брати