facebook

Водії, увага: права треба обов’язково замінити – у МВС попередили

У Міністерстві внутрішніх справ України попередили водіїв, яким потрібно замінити права 

МВС України зробили важливу заяву про зміну водійських прав
Українські водії, які отримали перші свої права водія, повинні будуть їх замінити через два роки. Таку заяву зробили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Перше посвідчення водія в Україні видається лише на два роки. Після цього його потрібно обов’язково замінити.

У МВС пояснюють, що нові права можна одержати вже наступного дня після закінчення терміну документа. Але для цього все-таки доведеться трохи побігати з папірцями.

Звертатися за новими правами водія слід в сервісний центр МВС особисто. Також можна скористатися онлайн-кабінетом водія. У програмі “Дія” також можна замовити цю послугу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб замінити права водія в Сервісному центрі МВС, потрібно взяти талон на отримання послуги через Е-запис або в терміналі сервісцентру. Також потрібно взяти з собою такі документи, як паспорт із позначкою про місце реєстрації проживання, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків та посвідчення водія, яке потрібно замінити. Медична довідка не є обов’язковою для набуття нових прав, оскільки в Україні діє військовий стан.

Щоб змінити посвідчення в онлайн-форматі, необхідно авторизуватися в Кабінеті водія або в додатку “Дія”. Потрібно вибрати послугу “обмін посвідчення водія” і вибрати причину. Програми вам запропонують вибрати тип посвідчення – цифрове або пластик. Отримати новий документ можна буде у сервісному центрі МВС, у відділенні “Укрпошти” або кур’єром за вказаною адресою.

Однак, МВС попереджає, що якщо водій протягом двох перших років скоїв більше двох порушень правил дорожнього руху, в отриманні нових прав водія йому відмовить. У цьому випадку водієві потрібно буде наново складати іспити теорії та практики у сервісному центрі МВС.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії, увага: права треба обов’язково замінити – у МВС попередили