facebook

Йде похолодання, але потім присмажить ще гірше: синоптик Діденко попередила про погоду

Вже завтра багато українців зможуть полегшено зітхнути. Спека відступить, а на термометрах будуть комфортні градуси. Але це лише тимчасове явище.

22 серпня 2024 року Україна продовжує перебувати під впливом літньої спеки, хоча деякі регіони можуть відчути тимчасове послаблення температур. Синоптикиня Наталія Діденко повідомила, що на День Незалежності України, 24 серпня, на українців чекають різні погодні умови в залежності від регіону, але загалом літо ще продовжує утримувати свої позиції.

Почнемо з Києва, де очікуються обнадійливі новини щодо зниження спеки. Протягом 22-24 серпня температура повітря у столиці знизиться до більш комфортних показників: +25+29 градусів. Хоча подекуди може ще піднятися до +30 градусів, загалом спека дещо послабне, дозволяючи киянам насолодитися святковими днями без надмірного теплового навантаження. Проте вже у неділю та понеділок (25-26 серпня) спекотна погода повернеться. Температура повітря знову підніметься до +35 градусів і, можливо, навіть вище. Це свідчить про те, що літо ще не готове залишити Україну без останніх гарячих спалахів.

Загалом, 22 серпня в Україні переважатиме суха погода, що є типовим для останнього місяця літа. Антициклон, який панує над країною, забезпечить ясне небо та відсутність значних опадів. Проте у південній частині України та на заході можливі локальні короткочасні грозові дощі. Вони принесуть певне тимчасове полегшення, але не вплинуть на загальну картину спекотної погоди.

Нагадаємо, що літня спека може бути небезпечною для здоров’я, тому важливо дотримуватися простих правил безпеки: пити достатньо води, уникати перебування на сонці в пікові години, носити головні убори та легкий одяг. Особливо це стосується людей похилого віку, дітей та тих, хто має хронічні захворювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, хоча 22 серпня обіцяє бути жарким днем для більшості регіонів України, деякі області все ж отримають тимчасове полегшення від спеки. Синоптики прогнозують, що літо ще не готове залишати нас, і найближчі дні знову принесуть високі температури. Незважаючи на можливі короткочасні опади, спека продовжуватиме домінувати на більшій частині території країни. Тож поки що можна сміливо планувати літні активності, адже літо ще триває!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Йде похолодання, але потім присмажить ще гірше: синоптик Діденко попередила про погоду