facebook

Трійця 2021: чим не можна прикрашати будинок на Зелені свята

Трійця 2021: чим не можна прикрашати будинок на Зелені свята

 

Православна Трійця 2021 року відзначається в Україні 20 червня. Це одне з 12 головних церковних свят, яке також відоме як День Святої Трійці, Свята П’ятидесятниця або Зелені свята.

Так, на Трійцю віряни за традицією святять у церкві трави та зелень, якими потім прикрашають свої оселі для залучення удачі та благополуччя. Однак не всі рослини підходять для цих цілей: є й заборонені, які, згідно з повір’ями, в жодному разі не рекомендується збирати. Чим не можна прикрашати дім на Зелені свята

У народі День Святої Трійці асоціюється із закінченням весни і настанням літа. Саме тому в свято прийнято святити зелень і трави, якими віряни прикрашають свої оселі. За повір’ям, цього дня Пресвята Богородиця приходить до кожної хати, щоб подивитися, чи чисто вдома.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, за переказами, саме на Трійцю Бог засіяв Землю зеленню. Однак головний символ свята – звичайно, три Божественні образи: Син, Отець, а також Дух Святий.

Що стосується заборонених на Трійцю рослин, які не можна святити в церкві, а потім використовувати разом з іншими травами, до них належать осика і верба.

Вважається, що осика має погану енергетику, яка загрожує сварками і розбратом у сім'ї

Осика

Згідно з однією з легенд, на осиці повісився Іуда і відтоді її листи тремтять “у жаху від проклятої ноші”. Більш того, з цього дерева було зроблено хрест, на якому розіп’яли Ісуса Христа.

Тому з осикою пов’язано безліч негативних повір’їв. Вважається, що дерево має погану енергетику, яка загрожує сварками і розбратом в сім’ї. Також його пов’язують з лукавим. У таке світле свято, як Трійця, осика є вкрай небажаною рослиною в домі.

Верба

Як не дивно, верба теж належить до заборонених рослин на Зелені свята. Саме по собі це дерево – дуже світле та чисте. Вважалося, що верба може відігнати грозу, вилікувати від різних хвороб, в тому числі від бездітності.

Але на Трійцю її не потрібно святити і нести додому. Справа в тому, що до цієї дати не можна ламати її гілки. Більш того, вона вже принесла добро і благодать на Вербну неділю. Зазвичай вербу спалювали (але так, щоб по попелу потім не ходити ногами), висаджували в землю, клали в труну або могилку до померлих або несли в ліс.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Трійця 2021: чим не можна прикрашати будинок на Зелені свята