П’ятдесят грамів вершкового масла заповнює 1/3 щоденної норми вітаміну А, необхідного організму для гострого зору та нормальної роботи імунної системи.

Корисні властивості масла
1. Вершкове масло корисне при хворобах шлунково-кишкового тракту, адже вітамін А загоює дрібні пошкодження в шлунку.
2. Олеїнова кислота допомагає знизити ризик розвитку онкозахворювань.
3. Вершкове масло особливо корисне для жителів країн з суворим кліматом, адже воно – чудове джерело енергії, яка допомагає зігрітися.
Куди додавати масло і з чим вживати?
Масло додає соусу домашнього приготування щільності, також його додають до випічки – воно робить пиріг більш рум’яним, а начинку – більш м’якою. Цільнозерновий хліб з маслом – ідеальне поєднання корисних жирів, вітамінів та вуглеводів.